Iasi Rally, een grote kans voor Simone Tempestini! Op het punt om voor de 8e keer kampioen te worden

Iasi Rally, een grote kans voor Simone Tempestini! Op het punt om voor de 8e keer kampioen te worden

De etappe, die 7 klassementsproeven bevat, is ook internationaal met rijders uit Frankrijk, Turkije, Slowakije en Italië.

65 equipes nemen vanaf zaterdag deel aan de 39e editie van de Rally van Iasi, waar Simone Tempestini weer een grote stap kan zetten om het historische record van Titi Aur te evenaren.

Met vier overwinningen in zijn carrière op het asfalt van Iasi leidt Tempestini de algemene stand van het Betano National Rally Championship met 158 punten, 26 meer dan zijn belangrijkste achtervolger Sebastian Barbu. Die laatste heeft tot nu toe nog niet gewonnen in Iași.

Iasi Rally, een grote kans voor Simone Tempestini! Op het punt om voor de 8e keer kampioen te worden

Als hij dit weekend wint, heeft de coureur van de Napoca Rally Academy alleen nog een podiumplaats nodig in Cluj, op de voorlaatste etappe, om voor de achtste keer absoluut nationaal kampioen te worden, een aantal dat alleen Titi Aur heeft bereikt.

De winnaar van de editie van 2021, Bogdan Marișca, keert terug in het kampioenschap na een pauze van twee etappes en had de vierde tijd in de shakedown. De Europese juniorleider Norbert Maior staat ook op de deelnemerslijst.

Geboren in Italië, Simone Tempestini is de zoon van professioneel autocoureur Marco Tempestini, met wie hij teamgenoot was bij de Napoca Rally Academy.De vader zat in het “grote team” en de zoon in het juniorteam.

Zijn debuutwedstrijd was in 2009. Later vestigden vader en zoon zich in Cluj in Roemenië, waar ze “runners” werden voor het Napoca Rally Academy-team. Simone heeft het Roemeens Nationaal Rallykampioenschap vier keer gewonnen. De editie van 2015 werd gewonnen in een Ford Fiesta R5, in 2016 met Ford Fiesta R5 en Citroën DS3 R3T Max, in 2018 met Citroën DS3 R5 en Citroën C3 R5 en in 2019 met Hyundai i20 R5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *