Roemenië leed een van de grootste RUGBY-nederlagen in de geschiedenis, 8-82 tegen Ierland! “Het is niet mogelijk om wonderen te verrichten. We hebben een heel jong team”

Roemenië leed een van de grootste RUGBY-nederlagen in de geschiedenis, 8-82 tegen Ierland! “Het is niet mogelijk om wonderen te verrichten. We hebben een heel jong team”

Het nationale rugbyteam van Roemenië werd zaterdag in de openingswedstrijd van het WK in Frankrijk in groep B met 82-8 (33-8) verslagen door Ierland in het Stade de Bordeaux.

De volgende wedstrijd van The Oaks is op 17 september, ook in Bordeaux, tegen regerend wereldkampioen Zuid-Afrika.

Roemenië leed een van de grootste RUGBY nederlagen in de geschiedenis, 8-82 tegen Ierland! “Het is niet mogelijk om wonderen te verrichten. We hebben een heel jong team”.

“Dit is de realiteit, dit is het verschil tussen ons en de anderen. In een paar dagen is het niet mogelijk om wonderen te verrichten.

We hebben een heel jong team en de 23 spelers in de ploeg speelden hun eerste WK-wedstrijd. Velen van hen hebben nog nooit voor zoveel toeschouwers gespeeld en dat zal in de toekomst helpen,” vertelde Apjok op een persconferentie, geciteerd door AFP.

“We zullen ons concentreren op herstel en blessures en we zullen het best mogelijke team opstellen tegen Zuid-Afrika,” zei coach Eugen Apjok in aanloop naar de wedstrijd tegen de regerend wereldkampioenen in Bordeaux op 17 september.

“De blunder aan het begin van de wedstrijd had geen effect op het Ierse team. “De ‘Greens’ hadden geen moeite om hun beste spel te spelen en vermoeiden de tegenstanders, die er niet in slaagden bij te blijven. Een wedstrijd van chirurgische nauwkeurigheid, met vijf tries gescoord door Andy Farrell’s mannen in de eerste helft.

Na de pauze hadden de Ieren plezier. Aan de andere kant raakten de dappere Roemenen vermoeid na de eerste 60 minuten, niet opgewassen tegen de Ierse invallen in de 36 graden van Bordeaux.

De Ieren voegden nog zeven tries toe aan hun voordracht,” schreven journalisten van lequipe.fr.

Wat is het WK-programma van Roemenië?

  • 17 september: Zuid-Afrika – ROEMENIË
  • 30 september: Schotland – ROEMENIË
  • 8 oktober: Tonga – ROEMENIË

Foto bron: Twitter / RugbyRoemenië

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *