Duitsland zit zonder SELECTIEER na hun mislukking tegen Japan! Welke coach neemt de Nationalmannschaft over

Duitsland zit zonder SELECTIEER na hun mislukking tegen Japan! Welke coach neemt de Nationalmannschaft over

Hansi Flick, bondscoach van Duitsland, is zondagochtend uit zijn functie ontheven, maakte de Duitse voetbalbond (DFB) bekend in een persbericht.

De nederlaag in Wolfsburg zaterdagavond, waar Japan de Duitse nationale ploeg met 4-1 versloeg, werd bondscoach Hansi Flick fataal.

Leroy Sane (18) maakte het enige doelpunt van Duitsland, terwijl Junya Ito (11), Syase Ueda (22), Takuma Asano (90) en Ao Tanaka (90+2) scoorden voor Japan.

Duitsland zit zonder SELECTIONER na hun mislukking tegen Japan! Welke coach neemt de Nationalmannschaft over

Flick werd zondagochtend ontslagen als hoofdcoach van de Nationalmannschaft. Volgens het Duitse dagblad Bild is bondscoach Julian Nagelsmann de favoriet om hem over te nemen.

De Duitse pers haalde graag herinneringen op aan het WK in Qatar, waar de nationale ploeg van Hansi Flick rechtstreeks uit de groepsfase ging, ondanks toegankelijke tegenstanders als Japan, Costa Rica en een goede ploeg als Spanje.

“Slechts vier overwinningen in de laatste 17 wedstrijden en een beschamende uitschakeling op het WK in Qatar. Hansi Flick is de slechtste coach in de geschiedenis. Genoeg, meneer Flick!

Hoe is het mogelijk dat we het punt hebben bereikt waarop we blij zijn dat we alleen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan hebben verloren?

Flick heeft dit jaar ervaren hoe het was om alles kapot te maken en dat heeft het zelfvertrouwen van de spelers weggenomen. Gelukkig zijn we als gastheer automatisch gekwalificeerd voor de EURO, anders waren we er waarschijnlijk niet gekomen,” schreef Sport Bild.

De interim voor de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdagavond tegen Frankrijk in Dortmund zal worden overgenomen door sportief directeur Rudi Voeller, Onder-20 coach Hannes Wolf en Sandro Wagner.

Dit is de vierde nederlaag voor de ploeg van Hansi Flick in hun laatste vijf wedstrijden.. Duitsland heeft slechts één overwinning, 2-0 tegen Peru, en nederlagen tegen België (2-3), Polen (0-1), Colombia (0-2) en nu Japan (1-4), na een pijnlijke uitschakeling van het WK in Qatar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *