Ilie Nastase dreigt: “Voordat ik sterf, krijgen we het land terug van de NBR”.

Ilie Nastase dreigt: “Voordat ik sterf, krijgen we het land terug van de NBR”.

Ilie Nastase zei bij de loting voor het hoofdtoernooi van de Țiriac Foundation Trophy dat hij zijn hele leven zal vechten om de BNR Arenas terug te krijgen.

De voormalige tennisgrootheid sprak over het door miljardair Ion Țiriac georganiseerde toernooi, maar had ook een mededeling voor Mugur Isărescu, gouverneur van de Nationale Bank van Roemenië.

De BNR is degene die de sportbasis (Arenas BNR) beheert en daarom zijn de deelnemers aan het toernooi verplicht om te spelen op de “parkeerplaats” naast de FRT, de Roemeense Tennis Federatie.

Ilie Nastase dreigt: “Voor ik sterf krijgen we de banen terug van de BNR”

“Van 2003 tot 2009 hadden we een tournee van 30 toernooien. Ik deed het meisjescircuit en het jongenscircuit. En de heer Țiriac vroeg mij: “Năstase, waar wil jij je naam zetten?” En ik zei: “Nou, de meisjes, want ik ben bij de meisjes en jij bent bij de jongens”. En kijk, het toernooi gaat door en ik denk dat het de meisjes helpt en ik denk dat na mij en meneer Țiriac iemand anders moet komen en dit werk moet voortzetten. Want we gaan nog steeds op de parkeerplaats spelen, want mijnheer Isărescu geeft niet toe. Omdat dat land van zijn moeder is. Ik ben daar geboren en er stond een walnotenboom naast het centrale veld en ik belde Isărescu en vertelde hem dat mijn been pijn deed toen hij die walnotenboom omzaagde.

De man heeft dus niets te zoeken. Helaas bestaat burgerkracht niet in Roemenië. We hadden daar 20.000 mensen naar de bank moeten sturen, want dat is dé plek voor tennis. We hebben het toernooi 21 jaar lang gehouden, daar hebben we de Davis Cup wedstrijden gespeeld, daar is alle traditie. Ooit heette het Arenas BNR Țiriac Năstase, maar die naam hebben we ook aangenomen. Maar de ziel kan het niet afpakken en tot mijn dood krijgen we het terrein terug, dat garandeer ik je. Ik zal er alleen tegen vechten. De bank is niet van hem, maar van de Roemenen, het land is niet van hem, maar van de Roemenen. En ik begrijp niet waarom de Roemenen niet in opstand komen. Waarom niet? Ik weet wat ik voor dit land heb gedaan, maar wat heeft hij gedaan? Ik stel een vraag.”zei Ilie Nastase.

De favoriet is Ana Bogdan, nummer 60 WTA, die heeft aangekondigd dat het haar doel is om het toernooi te winnen.

Negen Roemenen zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdloting van de Țiriac Foundation Trophy. De WTA 125-competitie heeft prijzen van $ 115.000 en wordt ook gesteund door Dr. Oetker, die bijdraagt aan de goede organisatie van de competitie in het Nationaal Tenniscentrum.

De loting voor het enkelspel Țiriac Foundation Trophy:

Ana Bogdan (nr. 1) – Nuria Brancaccio (Italië)
Ylena In-Albon (Zwitserland) – Astra Sharma (Australië)
kwalificatie – Chloe Paquet (Frankrijk)
Valentini Grammatikopoulou (Griekenland) – Anna Bondar (Hongarije)
Jaqueline Cristian – Lulu Sun (Zwitserland)
Carlota Martinez Cirez (Spanje) – Andreea Mitu
Patricia Maria Țig – Maria Carle (Argentinië)
Alexandra Cadanțu-Ignatik – Jessica Bouzas Maneiro (Spanje)
Noma Noha Akugue (Duitsland) – Katarina Zavațka (Oekraïne)
Ilina Amariei – Irene Burillo Escorihuela (Spanje)
Irina Fetecău – speelster uit de kwalificaties
Victoria Jimenez Kasintseva (Andorra) – Sara Errani (Italië)
Darja Semenistaja (Letland) – Berfu Cengiz (Turkije)
Irina Bara – kwalificatie
Carole Monnet (Frankrijk) – Anca Todoni
voorronde – Viktoria Tomova (Bulgarije/N.2)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *