De piloot die drie keer over de kop ging in één RACE! Hoe de etappe eindigde

De piloot die drie keer over de kop ging in één RACE! Hoe de etappe eindigde

Teo Merlă leeft elke Rallycross-wedstrijd op het randje. In de Băbana etappe crashte de jongere meerdere keren met haar auto, maar ze slaagde erin om de race uit te rijden.

Teodora Merlă begon in 2021 met rallycross dankzij haar vader en het was liefde op het eerste gezicht.

“Mijn vader vertelde me over de zoon van een vriend die deze sport beoefent en ik vond het heel interessant,” zei Teodora Merlă.

Ze flipte haar auto drie keer in één race

Tot nu toe heeft de 17-jarige deelgenomen aan 12 Rallycross-etappes en 6 Parallelslalom-etappes. In tweeënhalf jaar motorsport zijn de wedstrijden waaraan Teo heeft meegedaan niet zonder incidenten verlopen: “Sinds ik ben begonnen, ben ik drie keer over de kop gegaan”.

Teo zal de vierde ronde van dit kampioenschap niet snel vergeten: “De laatste keer op Băbana was een behoorlijk vervelende koprol, maar ik ging door. Ik rolde 3 keer over de kop en viel op mijn wielen, het was heel kort, maar tegelijkertijd had ik het idee dat het nog niet voorbij was, ik was een beetje bang”.

Tijdens de wedstrijd waren de ouders van het meisje erg bang. “Mijn moeder was het bangst. Maar ze hadden niet veel te zeggen,” zei Teodora.

Als ze achter het stuur van de wedstrijdauto zit, zegt Teo dat haar adrenaline pompt.

Er is mij verteld dat ik pittiger ben, ik probeer te kalmeren voordat ik aan de race begin omdat het heel belangrijk is om kalm te zijn anders kunnen we niets doen. Ik doe mijn best” -Teodora Merlă

Nieuw rallycross circuit geopend

De 5e ronde van het Rallycross Kampioenschap vond plaats op een nieuw circuit, “La Eleșteu”, in Schitu Golești, Argeș provincie.

Het circuit ligt in Schitu Golești, op korte afstand van DN 73, en is 1,2 kilometer lang en 10 meter breed. Het circuit bestaat volledig uit asfalt, wat een optimale ondergrond biedt voor rallycrosswedstrijden.

De Joker Loop, een strategisch en uitdagend deel van het circuit, voegt een element van adrenaline toe, waardoor coureurs de kans krijgen om het juiste moment te kiezen en de uiteindelijke resultaten te beïnvloeden. Het evenement werd georganiseerd door de RB Racing Club Association, onder het gezag van FRAS, en bracht 27 coureurs aan de start.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *