Roemenië staat in de finale van het Europees kampioenschap tafeltennis voor vrouwen

Roemenië staat in de finale van het Europees kampioenschap tafeltennis voor vrouwen

Het vrouwenteam van Roemenië staat in de finale van het Europees kampioenschap tafeltennis. De Tricolore vrouwen versloegen Frankrijk met 3-1.

Het duel met Frankrijk duurde tweeënhalf uur. In de finale van het Europees Kampioenschap tafeltennis voor vrouwen staat Roemenië tegenover de winnaar van de finale tussen Duitsland en Portugal.

Het duel om de gouden medailles vindt plaats op zondag 17 september vanaf 15:00 uur.

Roemenië staat in de finale van het Europees kampioenschap tafeltennis voor vrouwen

De meiden gecoacht door Viorel Filimon en Mihaela Șteff zijn Europees vice-kampioen op titel. Ze wonnen zilver op de editie van 2021 in Cluj-Napoca.

Resultaten van de halve finale wedstrijden:

Bernadette Szocs – Prithika Pavade 3-1 (11-9, 11-6, 11-13, 11-7)

Elizabeta Samara – Jia Nan Yuan 1-3 (6-11, 13-11, 6-11, 3-11)

Adina Diaconu – Audrey Zarif 3-1 (7-11, 11-9, 11-8, 11-5)

Bernadette Szocs – Jia Nan Yuan 3-1 (11-8, 11-8, 5-11, 12-10)

“Roemenië staat opnieuw in de finale van het Europees kampioenschap voor seniorenteams! De tricolore vrouwen, gecoacht door Viorel Filimon en Mihaela Șteff, hebben hun plaats verdiend in de laatste akte van de competitie in Malmo, waar ze zullen spelen voor de continentale titel. Het was twee en een half uur hard werken, emoties en toewijding van de meiden tegen hun Franse tegenstanders, in een hartverwarmende halve finale die met 3-1 werd gewonnen in Malmo Arena. Ook deze keer maakten de nationale teamgenoten zichzelf af, zelfs in de moeilijkste momenten, en Bernadette Szocs en Adina Diaconu maakten de weg vrij voor Roemeniës kans om de Europese titel te heroveren. De finale van het Europees Kampioenschap zal zondag om 15:00 uur plaatsvinden, met de winnaar tussen Duitsland en Portugal”, schrijft de Roemeense Tafeltennis Federatie op haar facebookpagina.

Het driekleurenteam bestaat uit Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Andreea Dragoman, Adina Diaconu en Elena Zaharia.

Het is goed dat we met makkelijkere wedstrijden zijn begonnen. Vanaf nu moeten we voorzichtig zijn, want er komen sterkere tegenstanders aan. Natuurlijk zijn we hier om de titel te winnen, het is goed dat we alle wedstrijden met 3-0 zijn begonnen, we hebben ze geen enkele kans gegeven – Bernadette Szocs

Het Europees kampioenschap voor senioren 2023 staat gepland van 10-17 september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *