Het verhaal van de heldin van het vrouwenteam turnen! Ze stond op het punt om de sport op te geven: “Ik had het gevoel dat ik het niet meer kon!”

Het verhaal van de heldin van het vrouwenteam turnen! Ze stond op het punt om de sport op te geven: “Ik had het gevoel dat ik het niet meer kon!”

De Roemeense turnploeg voor vrouwen onder leiding van Ana Maria Bărbosu heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs, een prestatie waar 12 jaar op is gewacht. Het resultaat kwam nadat de meisjes 10e waren geworden op de Wereldkampioenschappen in België. Niemand weet dat Ana dit jaar bijna gestopt was met sporten.

Een geweldig begin van de maand voor Roemeense gymnastiek! Nadat Andrei Muntean zich zondag kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs, was het gisteravond de beurt aan de meisjes om hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs veilig te stellen.

Met Ana Maria Bărbosu als steunpilaar van het team overwinden onze meisjes hun zenuwen en slaagden ze erin hun grote droom waar te maken.

Het verhaal van de heldin van het vrouwenteam turnen. “Ik had het gevoel dat ik het niet meer kon!”

“Ik zat op de kleuterschool, ik was 4 jaar oud. Ik begon te spelen na de kleuterschool en vanaf mijn 6e ging ik naar het volgende niveau waar ik elke dag begon te trainen in de sportschool,” zei Ana Maria Bărbosu, een lid van het Roemeense vrouwenteam dat zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs.

Mensen weten niet welke opofferingen turnsters maken om tot opmerkelijke prestaties te komen, en Ana bekent dat ze dit jaar op het punt stond om toe te geven aan de druk en de sport vaarwel te zeggen: “3 maanden geleden had ik een moment waarop ik voelde dat ik het niet meer kon en dat de druk en alles wat er om ons heen gebeurde, me neerhaalde… Ik voelde dat ik het niet meer aankon en dat ik mezelf niet meer in de sport kon vinden.Ik had het geluk dat ik een team naast me had, de coaches, de meisjes en ik bleef”.

Als het moeilijk is, herinnert Ana zich wat haar moeder haar heeft geleerd: “Ze vertelt me altijd om niet weg te kijken, om te denken aan hoe sterk ik ben en om positief te denken. Ze heeft me altijd aangemoedigd om onafhankelijk te zijn en op mijn eigen kracht te vertrouwen.”

De 17-jarige atlete denkt nu nostalgisch terug aan de tijd dat ze haar ouders moest verlaten om naar het nationale team te gaan: “Toen ik klein was, had ik nooit gedacht dat ik zo snel van huis zou gaan. De eerste week was best moeilijk, totdat ik besefte waar mijn klas is, wat ik moet doen.”

We hebben het jongste team op het WK

Met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar en 7 maanden is de turnploeg van Roemenië de jongste op het WK in Antwerpen.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Lilia Cosman en Ella Oprea werden 10e op de Wereldkampioenschappen in Antwerpen met een totaal van 157,795 punten: sprong – 40,099, rekstok – 39,132, balk – 38,965 en vloer – 39,599.

De meiden gecoacht door Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones en Florin Cotuțiu hebben daarmee hun doel bereikt, deelname met het team aan de grootste wedstrijd ter wereld.

Ana Maria Bărbosu zal ook deelnemen aan de individuele samengestelde finale, na een 19e plaats in de voorronde met 52,932 punten, en Sabrina Voinea met 13,666 punten kwalificeerde zich vanaf de 8e plaats in de vloerfinale.

De laatste keer dat het Roemeense damesturnen deelnam aan de Olympische Spelen was in 2012 in Londen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *