WK Aerobic Gymnastics!  Wie is de atlete die haar horoscoop controleert voor de wedstrijd?

WK Aerobic Gymnastics! Wie is de atlete die haar horoscoop controleert voor de wedstrijd?

Daria Mihaiu neemt voor Roemenië deel aan drie onderdelen van de wereldkampioenschappen Aerobic Gymnastics in de Polivalenta Hall in Boekarest.

Bij de wereldkampioenschappen Aerobic Gymnastics in Boekarest van vrijdag tot en met zondag komen alle kampioenen van de sport aan de start. Een Roemeense vertegenwoordigster zal zeker winnen, want ze heeft zowel het talent als de horoscoop aan haar kant!

Daria Mihaiu, die deelneemt aan drie onderdelen van de wedstrijd in de Polivalentă-hal, individueel, paren en aerobic, heeft een heilige gewoonte voor elke wedstrijd: ze raadpleegt haar horoscoop. Omdat ze een Boogschutter is, heeft ze zelfs een pijl op haar rechteronderarm getatoeëerd.

WK Aerobic Gymnastics! Wie is de atlete die haar horoscoop controleert voor de wedstrijd?

“Ik heb hem sinds oktober vorig jaar. Hij staat voor mijn sterrenbeeld, Boogschutter. Eerlijk gezegd lees ik vaak het teken, kijk ik naar de datum en de maan en het teken, om te zien wat er gaat gebeuren,” zei Daria Mihaiu.

Zowel zij als haar partner in het koppelevenement, Darius Branda, geven toe dat ze nerveus zullen zijn tijdens deze wedstrijd, die de laatste test is voor de Europese kampioenschappen Aerobic Gymnastics. “Ik denk dat we allebei de zenuwen voelen omdat het een verantwoordelijkheid is. We willen heel graag, naast het feit dat we een medaille willen halen op de Europese kampioenschappen, ook een medaille halen hier in het land, want de wedstrijd wordt hier in Boekarest gehouden en toch is het een wedstrijd op het wereldpodium”, zei Darius Branda.

Er zijn altijd emoties, je wilt echt het team helpen, een medaille halen. Een medaille halen in elk onderdeel. Ik heb een individueel onderdeel, een koppelevenement met Darius en we hebben ook aerobicdans. In alle drie willen we medailles en we willen ook een teammedaille” – Daria Mihaiu

Make-up en twee uur voorbereiding op een wedstrijd

Voor Daria begint de dag van de wedstrijd vele uren voordat ze de sportschool binnengaat, want ze moet zich klaarmaken om er op haar best uit te zien voor de juryleden. Daarom besteedt ze soms wel twee uur aan haar haar en make-up.

“Voor een wedstrijd staan we twee uur van tevoren op, totdat we klaar zijn, we doen ons wedstrijdkapsel met haarlak, elastiek, glitter, alles, make-up ook, het kost wat tijd,” zei ze.

De twee Roemeense atleten, die gewend zijn om te dansen ongeacht de situatie, of het nu op de training is of thuis, zouden de uitdaging om het wedstrijdveld voor een avond in te ruilen voor het podium van een groot concert niet afslaan. “Ik zou graag met Rihanna dansen,” zei Daria, terwijl Darius ervan droomt om bij een beroemde Koreaanse band, PTS, te gaan.

Darius Branda van zijn kant is dankzij zijn lengte meteen een blikvanger als hij de wedstrijdvloer op stapt. Hij begon op 4-jarige leeftijd met aerobics, deed een tijdje aan voetbal, maar werd hopeloos verliefd op aerobics. Hij is nu 1.80 m en waarschijnlijk de langste turner in internationale wedstrijden. Hij geeft toe dat dit een voordeel is als hij zijn partner moet optillen bij bepaalde oefeningen, maar dat hij soms moeite heeft met het uitvoeren van bepaalde technische elementen: “Ik ben 1.80 m.. Het helpt me om te tillen, maar het helpt me niet op andere manieren, waaronder het uitvoeren van sommige elementen, ik heb gewichten op hen.”

Aerobics coach Maria Fumea zegt dat een van de moeilijkste taken het kiezen van de perfecte melodie voor de oefeningen is. Dit gebeurt aan het begin van het seizoen, in januari en februari. “Elk jaar in januari en februari richten we ons op muziek. We luisteren naar honderden liedjes, alle genres en we vinden niets goed en uiteindelijk krijgen we het toch voor elkaar. We luisteren zo hard en naar zoveel liedjes dat we zeggen: kom op, uiteindelijk kiezen we er een,” zei Maria Fumea, coachcoördinator van het Roemeense aerobic turnteam.

Onze coaches kijken uit naar deze Wereldbeker die door de Roemeense Gymnastiek Federatie wordt georganiseerd in de Polivalentă Hal in Boekarest. Tussen 13 en 15 oktober zullen atleten uit 22 landen strijden om de prijzen, de belangrijkste wedstrijd voor de Europese kampioenschappen in Antalya.

“Het is een wereldkampioenschap met 22 landen. Het is de derde keer dat we zoiets organiseren in Roemenië. Het vindt plaats voor een Europees Kampioenschap dat in november in Antalya plaatsvindt en de doelstellingen zijn zeker groot. Voor het nationale seniorenteam zijn deze doelen altijd hetzelfde geweest, elk jaar bij elke beker, elke Europese of werelddeelname, behalve in de finale komen, wat medailles”, zei Maria Fumea.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *