Hij staat elke dag om 5:30 op om MEDALS te winnen voor Roemenië.

Hij staat elke dag om 5:30 op om MEDALS te winnen voor Roemenië.

Tweevoudig FOTE zwemkampioen Robert Badea brengt onvoorstelbare offers om zijn droom waar te maken.

Het Roemeense zwemmen heeft een gouden toekomst. Als het heden, in de mannencategorie, wordt vertegenwoordigd door David Popovici en Vlad Stancu, dan komt Robert Badea van achteren. Hij was de ster van de Roemeense delegatie naar het Europees Jeugd Olympisch Festival in Maribor in juli, waar onze jonge zwemmers 20 medailles wonnen, waaronder 6 gouden.

Hiervan werden er twee gewonnen door Robert Badea, die zegevierde op de 200 en 400 meter gemengd. Deze resultaten zijn het resultaat van vele opofferingen. Waaronder ’s ochtends om 5.30 uur opstaan om te gaan trainen. Daarom gaat hij zo vroeg naar bed, hij heeft nog nooit een voetbalwedstrijd van de Champions League kunnen kijken.

Hij staat elke dag om 5.30 uur op om medailles te winnen voor Roemenië

“Om 8.00 uur ’s avonds is het klaar, slapen. Daarom heb ik nog nooit voetbalwedstrijden van de Champions League gezien. Het klopt dat ik niemand bijhoud, maar goed, ik ga heel vroeg naar bed. Want trainen doe ik ook heel vroeg, rond 5.30 uur ga ik naar het zwembad”, aldus Robert Badea, zwemmer en tweevoudig FOTE-kampioen.

Hij vestigde zijn eerste nationale record op 13-jarige leeftijd. De explosie van Robert Badea naar de voorhoede van het Roemeense zwemmen was geen toeval. In de loop van zijn carrière heeft hij talloze nationale records gevestigd. De eerste kan hij nu niet meer vergeten: “De beste race uit mijn carrière? Ik was 13 jaar oud, mijn eerste jaar als cadet in Pitesti en toen vestigde ik mijn eerste nationale record op de 200 meter rugslag. Het was een enorme vreugde, ik denk er nog steeds met veel plezier aan terug. Sindsdien heb ik vaak nationale records gebroken, om eerlijk te zijn weet ik niet eens hoe vaak, maar vreugde zoals deze heb ik zelden gevoeld”.

Elk succes wordt door de jonge zwemmer op dezelfde manier gevierd: met vrienden naar het winkelcentrum. “Elke keer ga ik met vrienden naar het winkelcentrum, om iets lekkers te eten en om mezelf een plezier te doen, om alles perfect te maken. We hebben samen plezier,” voegde Robert eraan toe.

Als hij niet in het zwembad of met zijn vrienden is, heeft Robert een mobiele telefoon hobby: “Ik kan zeggen dat ik verslaafd ben aan tik-tok, ik blijf veel op tik-tok, maar ik hoop het op een gegeven moment te de-installeren. Ik maak geen video’s, maar ik kijk graag naar wat andere mensen posten, dat geef ik toe. Hoe dan ook, ik breng te veel tijd door op dit netwerk. Gelukkig houdt de batterij van mijn telefoon me op de been.”

Hij was nerveus om zijn eerste handtekening te zetten

Hoewel hij pas 16 is, heeft Robert al naam gemaakt onder de jonge zwemmers. Dit jaar gaf hij zijn eerste handtekening en hij geeft toe dat hij verbaasd was. “Ik heb dit jaar in Otopeni getekend. Bij de Nationals in het voorjaar. Ik was echt verbaasd toen hij naar me toe kwam om het te vragen, ik schrok zelfs een beetje, ik dacht dat hij een grapje maakte. Ik heb mijn handtekening nooit geoefend voor handtekeningen”, voegde Badea eraan toe.

Hoewel hij een specialist is in het moeilijkste onderdeel van het zwemmen, het gemengde onderdeel, wat wordt bevestigd door de gouden medailles die hij op FOTE won op de 200m gemengd en de 400m gemengd geeft Robert toe dat hij een stijl heeft waar hij niet van houdt: de schoolslag. “De moeilijkste stijl van alle vier lijkt me de schoolslag. Het grappige is dat het niet per se moeilijk is, maar ik hou er niet van, ik weet niet waarom”, zei Robert Badea.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *