Cristiano Ronaldo heeft concurrentie! Een Roemeense JUDOKA “slaat” hem in de buik

Cristiano Ronaldo heeft concurrentie! Een Roemeense JUDOKA “slaat” hem in de buik

Gouden medaillewinnaar Judo op de Franstalige Spelen, Alexandru Sibisan, blijft 7 dagen per week in de sportschool en zijn werk en inspanningen laten het zien: hij heeft een benijdenswaardige buikspieren! De atleet geeft toe dat hij een voorstel om zijn ondergoed te showen niet zou afslaan, maar totdat hij op de catwalk staat, is hij hard aan het trainen voor de Europese Jeugdkampioenschappen in Duitsland.

Er is een Cristiano Ronaldo in judo, niet alleen in voetbal! Alexandru Sibisan, gouden medaillewinnaar op de Franstalige Spelen in Congo, zat de hele dag in de fitnessruimte. Tussen zijn twee dagelijkse judotrainingen door, mist de atleet geen enkel uur in de sportschool.

“Ik ben gepassioneerd door de sportschool, ik spendeer elke dag ongeveer anderhalf tot twee uur. Na elke training voel ik dat ik veel sterker word,” zegt Alexandru Șibișan, lid van het nationale judoteam en gouden medaillewinnaar in judo op de Franstalige Spelen.

Cristiano Ronaldo heeft concurrentie! Een Roemeense judoka “slaat” hem in de buik

De resultaten en inspanningen van zijn werk zijn met het blote oog zichtbaar. De judoka heeft benijdenswaardige buikspieren. “Ik geef toe, ik doe crunches tot ik niet meer kan, tot ik uitgeput ben. En ik heb ook het voordeel dat ik al sport sinds ik een kind was.”

En de meisjes zijn onder de indruk van de allure van de 19-jarige atleet: “Ik krijg ook vriendschapsverzoeken en ik accepteer ook uitnodigingen als ik tijd heb.”

Desgevraagd zou Alex geen nee zeggen tegen aanbiedingen om mode te presenteren: “Misschien in de toekomst, wie weet, kleding of ondergoed”.

Als ze aan wedstrijden in het buitenland meedoet, heeft Alex er een gewoonte van gemaakt om met souvenirs terug te komen: “Ik koop graag magneten, maar het allerliefst kom ik thuis met een medaille. Dat is het mooiste cadeau voor mijn ouders en familie”.

De atleet is geboren in een stad vol geschiedenis, Alba-Iulia, en op 1 december mist hij nooit een bezoek aan zijn familie. “Elk jaar als ik thuis ben, ga ik naar de militaire parade op nationale feestdag. Het is spannend om de soldaten door de straten van de stad te zien paraderen”, zei Alexandru Șibișan.

Mooiste moment, goud op de Franstalige Spelen

Alex doet al 14 jaar aan judo en zegt dat de sport hem veel mooie momenten heeft gebracht waar hij met veel plezier aan terugdenkt “De laatste die ik me herinner, en ik zeg laatste omdat het onlangs gebeurde, ik weet dat er andere zullen zijn, was toen ik de gouden medaille won op de Franstalige Spelen. Ik was erg opgewonden toen ik op de eerste trede van het podium stond en het volkslied werd gezongen”, voegde Șibișan eraan toe.

Hoewel zijn sport zwaar is, is Alex tot nu toe gespaard gebleven van ernstige blessures. In plaats daarvan hebben zijn vingers veel te lijden gehad: “De vingers zijn gebroken, gebogen, ik denk niet dat ik er een heel heb.”

Roemenië gaat met 14 atleten naar de Europeanen in Duitsland

AlexandruȘibișan brengt vele maanden per jaar door met het jeugdjudoteam in Pitesti, hij staat voor een heel belangrijk kampioenschap, het Europees Jeugdkampioenschap: “Ik ben er klaar voor, ik hoop terug te komen met een medaille, ik wil goud”.

De Europese Jeugdkampioenschappen vinden plaats in Potsdam, Duitsland, van 14-18 november, met atleten uit 36 deelnemende landen.

Het Roemeense judoteam bestaat uit 14 atleten, 6 jongens (Alexandru Matei, 60 kg, Ioan Dzitac, 73 kg, Rareș Arsenie, 90 kg, Alexandru Creț, 90 kg, Alexandru Sibișan, 100 kg, Darius Georgescu, +100 kg) en 8 meisjes (Giorgia Hagianu, 48 kg, Luciana Catană, 52 kg, Vanessa Tolea, 57 kg, Jamez Romero, 57 kg, Florentina Ivănescu, 63 kg, Amanda Zuaznabar, 63 kg, Georgiana Miler, +78 kg en Laura Paștiu, +78 kg). De Roemeense atleten worden tijdens de wedstrijd begeleid door Lucian Ioniță, de coördinerende coach van de Roemeense junior- en jeugdjudoteams.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *