Roemenië, 3e PLAATS op de Wereldkampioenschappen Bodybuilding en Fitness! We hebben ook de eerste Roemeense genaturaliseerde atleet die een medaille heeft behaald bij een grote wedstrijd

Roemenië, 3e PLAATS op de Wereldkampioenschappen Bodybuilding en Fitness! We hebben ook de eerste Roemeense genaturaliseerde atleet die een medaille heeft behaald bij een grote wedstrijd

Van 31 oktober tot 6 november nam het Roemeense nationale team van 46 atleten deel aan de Wereldkampioenschappen Bodybuilding en Fitness in Santa Susanna, Spanje.

Volgens gegevens van de International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) kwalificeerden 57 Roemeense atleten zich voor de finale en namen in totaal 32 medailles mee naar huis: 14 gouden, 7 zilveren en 11 bronzen medailles.

Het Roemeense team blonk uit in alle wedstrijdcategorieën en behaalde de 1e plaats bij de junioren op 24 deelnemende landen en ook de 1e plaats bij de masters op een totaal van 50 landen. In het algemeen klassement per land behaalde Roemenië de 3e plaats op 67 deelnemende landen.

Roemenië, 3e plaats op de Wereldkampioenschappen Bodybuilding en Fitness! We hebben ook de eerste Roemeense genaturaliseerde atleet die een medaille heeft behaald bij een grote wedstrijd

Op de eerste dag van de wedstrijd kwalificeerde Roemenië zich voor de finale met 14 atleten en won 8 medailles: 4 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen, 3 4e plaatsen, 2 5e plaatsen en 1 6e plaats.

De gouden medailles gingen naar Vlăduț Corciu (Klassiek Bodybuilding 16-20 jaar, Open), Dragoș Enuță (Klassiek Bodybuilding 40-44 jaar, Open), Marian Cătălin Ioniță in Klassiek Bodybuilding 21-23 jaar, Open en in Klassiek Bodybuilding algemeen.

Meer dan 2400 atleten van over de hele wereld waren aanwezig op het wereldevenement.

Naast de medailles en prijzen hadden we ook een primeur: Safier Koorndijk-Iancu, geboren in Suriname, is de eerste genaturaliseerde atleet in de geschiedenis van de Roemeense Federatie voor Bodybuilding en Fitness.

Wat NSA-vicevoorzitter Gabriel Toncean zegt

Vice-president NSA, Gabriel Toncean, begeleidde Roemenië’s plaats in Spanje op de Wereldkampioenschappen, samen met de huidige voorzitter van de Roemeense federatie voor bodybuilding en fitness, Monica Muresan.

“Ik dank u allen voor uw betrokkenheid en voor uw vertrouwen, ik dank de Roemeense bodybuilding- en fitnessclubs voor de professionele manier waarop ze hun atleten hebben getraind, en last but not least, ik dank de atleten voor de uitzonderlijke resultaten die ze hebben behaald. De historische prestatie op de Wereldkampioenschappen in Santa Susanna, Spanje, komt in de context van een groeiende zorg van de Roemeense autoriteiten voor gezondheid en fitness. In dit verband kan ik vermelden dat ik de auteur ben van een wetgevingsinitiatief om voor het eerst op scholen lessen of modules over voedingsleer in te voeren, gericht op de bestrijding van obesitas bij jongeren in Roemenië”, zei Gabriel Toncean.

Toncean benadrukte dat de voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap in mei 2024 al zijn begonnen en dat hij een voortzetting van het succes van het Wereldkampioenschap in toekomstige competities verwacht.

“Ons nationale bodybuilding- en fitnessteam bereidt zich al voor op nieuwe uitdagingen, met de ogen gericht op de Europese Kampioenschappen van 2024 en ik ben ervan overtuigd dat het een inspiratie zal zijn voor toekomstige generaties atleten,” benadrukte hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *