Een Roemeense vrouw gefilmd met Jurgen Klopp. Hoe de beroemde coach is. “Net zoals we hem op tv zien”

Een Roemeense vrouw gefilmd met Jurgen Klopp. Hoe de beroemde coach is. “Net zoals we hem op tv zien”

Cristiana Oprea is een veteraan in de Roemeense motorsport. De afgelopen twee seizoenen heeft ze meegedaan aan een 100% elektrisch internationaal kampioenschap en haar ervaring en charisma hebben haar rechtstreeks op de filmset gezet naast een van de belangrijkste managers in het wereldvoetbal.

Dankzij de rallysport heeft Cristiana de ervaring van haar leven gehad in Liverpool! Ze speelde in een reclamespotje met de coach van de Cormorants.

“Jurgen Klopp is precies zoals we hem op tv zien … hij is vriendelijk, gezellig, hij is een heel warme, open man. Het was geweldig, ik had nooit gedacht dat rallyrijden me op dit punt zou brengen waar ik een van de meest inspirerende mensen in de wereldsport zou leren kennen,” zei Cristiana Oprea.

Een Roemeense vrouw gefilmd met Jurgen Klopp. Hoe de beroemde coach is. “Net zoals we hem op tv zien”

De twee filmden ook samen een video om een Duits automerk te promoten: “Het was een ervaring in de Opel Corsa elektrische rallyauto. We hebben ook een filmpje met hem opgenomen – een motiverende toespraak – voor ons coureurs die met elektrische voertuigen racen en een revolutie in de autosport teweegbrengen.”

Cristiana reed met haar sterauto van Liverpool naar Boekarest en nam deel aan de laatste ronde van de Super Rally. “Ik ben erg blij om dit seizoen thuis af te sluiten, want Super Rally Boekarest is mijn thuiswedstrijd en het is nog specialer omdat ik deelneem met deze 100% elektrische auto waarmee ik de afgelopen 2 jaar heb gereden in een internationaal elektrisch rallykampioenschap”, zei Cristiana Oprea.

De jonge vrouw heeft met haar elektrische auto op veel circuits in Europa gereden: “Ik heb deelgenomen in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, ik heb nieuwe wegen ontdekt. Ik was erg nieuwsgierig om te zien wat het betekent om met een elektrische auto te racen en ik heb twee volledig internationale seizoenen gereden,” voegde ze eraan toe.

Ze is coureur sinds 2015

Cristiana Oprea herinnert zich met plezier dat ze haar autosportdebuut maakte met een Dacie: “Ik begon met een Dacia Logan, de meest toegankelijke, daarna een Dacie Sandero, daarna ging ik verder met een Peugeot 208R2 208”.

Cristiana begon als bijrijder met George Grigorescu, daarna als coureur in de Dacia Cup.

Ze is de eerste Roemeense vrouwelijke coureur die heeft deelgenomen aan het World Rally Championship en het FIA ERC European Rally Championship buiten Roemenië.

In 2018 werd ze samen met bijrijder Diana Hațegan de enige Roemeense vrouwelijke equipe in de afgelopen 50 jaar die deelnam aan een rally buiten het land, tijdens Rally Silver in Bulgarije, het FIA European Rally Trophy-podium.

In 2019 werd ze, ook met Diana Hațegan, de eerste vrouwelijke equipe die Roemenië vertegenwoordigde in het Europees Rallykampioenschap, tijdens Rally di Roma Capitale, de debuutetappe waar de meiden de meeste punten verdienden in het ERC Ladies Trophy-klassement.

In 2022 nam Cristiana deel aan de Rally van Kroatië en werd ze de eerste Roemeense vrouwelijke coureur in het FIA WRC World Rally Championship, samen met bijrijder Andrei Mitrașcă. Momenteel neemt ze deel aan de Opel Cup met een 100% elektrische rallywagen en aan de FIA Balken Rally Trophy met een Peaugeot 208 R2.

Ze heeft weinig vrije tijd

De jonge vrouw werkt hard om haar autosportdromen waar te maken: “Mijn routine is vrij ingewikkeld: ik doe fysieke training, zoals elke andere topsporter, mentale training, ik train ook op de simulator, het is een complexe training tussen de rally’s door”.

De coureur doet het niet goed wat vrije tijd betreft: “Dit jaar had ik maar 5 dagen vrij. Maar ik probeer tijd vrij te maken voor mijn hobby’s. Ik hang graag rond met mijn honden. Ik hang graag rond met mijn honden en maak wandelingen in de natuur”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *