Rapid verloor ongelooflijk de wedstrijd tegen U Cluj na een 2-0 voorsprong! Cristiano Bergodi: “Ik ben de eerste schuldige”

Universitatea Cluj versloeg Rapid met 3-2 in Giulești in de laatste wedstrijd van de 17e ronde van de Superliga. Rapid stond met 2-0 voor, maar de Ardelenii draaiden de score in de tweede helft om.

Rapid had kunnen stijgen naar de tweede plaats in de Superliga, aangevoerd door FCSB, maar de reeks van 11 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag, waarin het 7 keer won en 4 keer gelijk speelde, kwam tot een einde.

Aan de andere kant is U dit seizoen thuis ongeslagen, met vier overwinningen en vijf gelijke spelen.

Rapid verloor ongelooflijk de wedstrijd tegen U Cluj na een 2-0 voorsprong

Doelpunten van respectievelijk Jayson Papeau (14), Alexandru Ionita II (25), Daniel Popa (40), Alexandru Chipciu (55) en Ianis Stoica (74).

Gespeelde teams:

RAPID: Moldavië – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza (Onea – 88)- Al. Albu, Kait (Soni – 65), Ioniță (Tsoumou – 77)- Papeau (El Savvy – 77), Borja Valle, Funsho (Cîrjan – 88). Coach: Cristiano Bergodi

U CLUJ: Iliev – G. Simion, Masoero, Pițian, Vătăjelu – Doukoure (Filip – 82 ), Fossati (Oancea, 31)- I. Stoica (Ilie – 89), Nistor, Chipciu – D. Popa (Popadiuc – 81). Coach: Ioan Ovidiu Sabău

Cristiano Bergodi waarschuwde zijn spelers

“Het was waarschijnlijk een gebrek aan volwassenheid, we zijn gezakt voor deze test. Van 2-0 mag je niet verliezen, ook al zeggen ze dat het een gevaarlijk resultaat is. We hadden iets anders moeten spelen. Het was een eerste helft op counters, dat bestaat niet, bij 2-0 heb je balans nodig. De tegenstander had in deze wedstrijd meer tegenaanvallen dan in het hele kampioenschap.We hebben te veel kansen weggegeven. We speelden te… We raakten uit balans. We moeten de tweede helft vergeten. Dat is jammer. Ik heb de jongens gewaarschuwd. Ik ben de eerste die de schuld krijgt, maar de jongens moeten leren van hun fouten. We speelden te open, dat hadden we niet moeten doen, want we hadden de wedstrijd in handen bij 2-0. We gaan vooruit. We probeerden van de bank te komen, maar we raakten uit balans. We hadden een hele goede periode, misschien brengt deze nederlaag ons weer op de been en helpt het ons om op onze benen te staan. Het is belangrijk om aanvallend te spelen, maar je kunt niet zulke grote ruimtes laten liggen”, zei Cristiano Bergodi.

Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!