Wat David Popovici deed nadat hij het podium miste bij de wereldkampioenschappen zwemmen: ‘Ik had twee opties’.

Wat David Popovici deed nadat hij het podium miste bij de wereldkampioenschappen zwemmen: ‘Ik had twee opties’.

Op de Wereldkampioenschappen in Fukuoka werd David Popovici zesde op de 100 meter vrije slag en vierde op de 200 meter vrije slag. De Dinamovist kondigde aan dat hij na het toernooi niet meer het zwembad inging, maar in meren en rivieren zwom.

Hij bereidt zich nu voor op de Europese kampioenschappen kortebaan zwemmen voor senioren, die van 5-10 december 2023 plaatsvinden in het Otopeni Zwem Sport Complex.

David Popovici’s programma voor de Otopeni competitie: 8 december – 200 m vrije slag heats en halve finales, 9 december – 100 m vrije slag heats en halve finales / 200 m vrije slag finale, 10 december – 100 m vrije slag finale.

Wat David Popovici deed nadat hij het podium miste bij de Wereldkampioenschappen zwemmen

Roemenië heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan zwemmen voor senioren de volgende opstelling:

Vrouwen: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu

Mannen: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica

“Zoals ik het zie, had ik twee opties: verdrietig of boos zijn dat ik niet won of proberen te leren waarom ik niet won. Ik was zo gemotiveerd dat ik de volgende dag meteen weer wilde gaan trainen, maar mijn coach verbood me om naar het zwembad te gaan, dus nam ik vakantie. Ik reisde zoveel dat ik nooit de tijd had om de schoonheid van mijn land, met zijn bergen, landschap en mensen, ten volle te waarderen, dus bleef ik in Roemenië. Ik zwom in meren en rivieren, dus hoewel ik een pauze had van het zwembad, was het geen pauze van het water, en nu voel ik me goed. Het is een druk jaar geweest met ups en downs, maar ik ben erg gemotiveerd. Ik ben liever een atleet die iets kan leren van nederlagen en een completere atleet kan worden en daarmee een completer mens,” vertelde David Popovici aan European Aquatics.

“Het belangrijkste is om een show neer te zetten”

“Voor Melbourne (WK 2022) hebben we niet echt getraind, we gingen om te zien wat er zou gebeuren, maar voor deze (EK Otopeni 2023) hebben we harder getraind en veel moeite gedaan, waardoor ik enthousiast ben. Ik ben nog nooit met grote ambities naar een shortpoolwedstrijd geweest, maar ik denk dat deze wedstrijd er wel tegen kan. Ik heb er een goed gevoel bij, de Europese kortebaanwedstrijd wordt interessant, ik weet zeker dat de organisatoren geweldig zullen zijn en we zullen ons best doen om een goede gastheer te zijn en een show neer te zetten.

Het belangrijkste is om een show neer te zetten, zodat hopelijk meer kinderen het zien en geïnspireerd raken. Ik herinner me dat ik naar wedstrijden ging toen ik 12 jaar oud was en Danas Rapšys en Katinka Hosszu ontmoette; ze kwamen naar een Roemeens internationaal kampioenschap en hen daar zien hielp mijn motivatie. Als de kinderen mij ook zo kunnen zien, dan is dat het beste wat ik voor ze kan doen”, voegde David Popovici eraan toe.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *