Cătălin Chirilă, boodschap voor een natie na zijn onderscheiding op het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “Ik denk altijd aan jullie”. VIDEO

Cătălin Chirilă, boodschap voor een natie na zijn onderscheiding op het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “Ik denk altijd aan jullie”. VIDEO

De atleet droeg de gouden medaille op aan wijlen Ivan Patzaichin, die 50 jaar geleden in München Olympisch kampioen werd in hetzelfde evenement.

De prijs voor Cătălin Chirilă werd uitgereikt door de heer Alexandru Chiriță, algemeen directeur van Electrica.

Chirilă kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van 2024 na zijn resultaten op de Wereldkampioenschappen kano in Duisburg (Duitsland), waar hij de zilveren medaille won op het onderdeel 1000 m single kano.

“Vanavond herinnert me aan de moeilijke momenten die ik in de voorbereiding heb doorgebracht en ook aan de mooie momenten, want als ik eenmaal een medaille win, volgen er mooie gebeurtenissen die ik voor geen enkele andere gebeurtenis in mijn leven zou kunnen ruilen.

Ik ben zeer vereerd om de tweede genomineerde op het podium te zijn, het is een eer voor mij. En ik wil degenen bedanken die me vertrouwden, zelfs op momenten dat ik mezelf niet vertrouwde en nu ik naar mezelf kijk, kan ik niet geloven hoe snel de tijd is gegaan.”

Om eerlijk te zijn was een van de moeilijke momenten toen ik de zilveren medaille won, maar het kwam op een extreem goed moment, het kwam met kwalificatie voor de Olympische Spelen en dat was een belangrijk doel voor mij, naar Parijs gaan.”aldus Cătălin Chirilă.

Op de vraag van Mihai Morar, de presentator van het evenement, of hij aan zijn familie thuis kan denken als hij roeit, onthulde Chirilă de gevoelens die hij heeft tijdens de races.

“Tijdens de race is het onmogelijk om aan de thuisblijvers te denken, de inspanning is te groot, maar ik moet toegeven dat ik voor en na de race altijd denk aan alles wat er om me heen gebeurt, beginnend bij de mensen die naast me staan, beginnend bij Mr. coach die elk moment naast me staat, tot alle mensen die direct verbonden zijn, dankzij het ProSport team, de mensen waarvan ik het gevoel heb dat ze altijd dicht bij me staan.”voegde Cătălin Chirilă toe.

Wat Cătălin Chirilă doet als hij niet bij zijn kajak-kano-trainingen is

Cătălin Chirilă bekende in het programma Road to Paris over zijn andere grote passie, vissen.

“Mijn manier van ontspannen is sportvissen! Ik vang de vis, poseer hem en laat hem weer los. Dat zijn normale stappen. Ik heb altijd gezegd dat alle partijen zonder vangsten moeten bestaan.

Simpel gezegd, op het moment dat ik een hengel in mijn hand heb, maak ik me los van en kaikano maar ook van andere…Na een dag hard trainen heb ik de behoefte om met mijn boot de waterkant op te gaan en het vissen geeft me de tijd om in alle rust over veel andere dingen na te denken. Waar ik fout ben gegaan, wat ik had moeten doen.

Het is normaal om deze gedachten te hebben! Ik plan ook mijn volgende stap. Er zijn ook momenten waarop ik de kajak kano probeer te vergeten, wanneer je bijna toegeeft. Maar ook daar komen we wel doorheen.”zei Cătălin Chirilă.

Roemenië heeft elf teams gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs:

 • Vrouwen dubbel roeien: Roxana Anghel en Ioana Vrînceanu
 • Mannen dubbel roeien: Marius Cozmiuc en Sergiu Bejan
 • damesdubbelscull: Simona Radiș en Ancuța Bodnar
 • mannen dubbel roeien: Ciprian Tudosă en Florin Arteni
 • damesdubbelscull lichtgewicht: Ionela Cozmiuc en Mariana Dumitru
 • vrouwen vier roeien: Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș en Magdalena Rusu
 • vier mannenroeiers: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu en Florin Lehaci
 • vier roeisters voor vrouwen: Emanuela Ciotău, Andrada Moroșanu, Cristina Druga en Patricia Cireș
 • mannenviertal roeien: Mihai Chiruță, Andrei Cornea, Ioan Prundeanu en Florin Enache
 • vrouwen acht plus één: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș. Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ștefania Petreanu.
 • Mannen acht plus één: Mihăiță Țigănescu, Alexandru-Laurențiu Danciu, Bogdan-Sabin Baitoc, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *