De FINALE van het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen is beslist! Favorieten Denemarken uitgeschakeld

De FINALE van het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen is beslist! Favorieten Denemarken uitgeschakeld

Noorwegen en Frankrijk zijn de teams in de finale van het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen in Denemarken.

Noorwegen, de regerend wereldkampioenen, won dramatisch van Denemarken in Herning, 29-28 (9-14, 14-9, 6-5) na extra tijd met een doelpunt van Henny Reistad in de laatste seconde van overtime. Reistad eindigde de wedstrijd met 15 doelpunten, goed voor meer dan de helft van de doelpunten van zijn team.

De FINALE van het Wereldkampioenschap handbal voor vrouwen is beslist! Favorieten Denemarken uitgeschakeld

In de andere halve finale versloegen Olympisch kampioenen Frankrijk Zweden met 37-28 (19-11) en gaan ze voor hun derde wereldtitel na 2003 en 2017.

Het zal de vijfde keer zijn dat de twee teams elkaar ontmoeten in de WK-finale, het record van deze duels is 3-1 voor de Scandinaviërs, die kampioen werden in 1999, 2011 en 2021, terwijl Frankrijk de titel won in 2017. Noorwegen heeft vier wereldtitels op zijn naam staan, waarvan één in 2015 tegen Nederland.

De finale van het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen staat gepland voor zondag om 20:00 uur. De twee finalisten waren ook tegenstanders in de hoofdgroepsfase, waar het 24-23 werd tegen Frankrijk.

Roemenië, handbaldoelpunt gemist

Roemenië miste zijn doel op dit eindtoernooi, kwalificatie voor de kwartfinales (plaatsen 1-7), wat een plaats op een pre-Olympisch toernooi zou hebben verzekerd.

De ploeg gecoacht door Florentin Pera eindigde 12e in de eindrangschikking van de competitie.. Cristina Neagu heeft haar pensioen aangekondigd van de nationale ploeg, ze merkte in een Facebook-post op woensdag op dat haar reis met de nationale ploeg eindigt, maar haar reis gaat verder.

Roemenië is het enige land ter wereld dat heeft deelgenomen aan elke editie van de Wereldbeker, die nu in zijn 26e jaar plaatsvindt. Roemenië heeft vier medailles op het WK: goud – 1962, zilver – 1973, 2005, brons – 2015. Bij de editie van 2021 eindigde Roemenië als 13e en ging de wereldtitel naar Noorwegen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *