Ion Țiriac geeft zijn mening over het dopingschandaal bij het tennis van Simone Halep: “Niet alles is zwart-wit. Maar ik kan zweren op de Bijbel”

Ion Țiriac geeft zijn mening over het dopingschandaal bij het tennis van Simone Halep: “Niet alles is zwart-wit. Maar ik kan zweren op de Bijbel”

Ion Țiriac zei dat Simona Halep een fout heeft gemaakt en te afhankelijk was van haar team.

Het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne kondigde op zijn officiële website aan dat het van 7 tot 9 februari de Roemeense tennisster Simona Halep zal horen in haar zaak tegen het International Tennis Integrity Agency.

Ion Țiriac geeft zijn mening over het dopingschandaal bij Simona Halep: “Niet alles is zwart-wit. Maar ik kan zweren op de Bijbel”.

Simona Halep is op 24 oktober bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in Lausanne in beroep gegaan tegen haar schorsing van vier jaar wegens doping.

Simona Halep werd dus anderhalf jaar uit het tennis gehouden, wat “als een doodvonnis” is, zegt Ion Țiriac.

“Doping is geen sportprobleem, het is een sociaal probleem. Het moet in de eerste plaats door politici worden opgelost. Wat Halep betreft, laat alsjeblieft… Ik ken Halep een beetje. Een 32-jarige tennisspeelster die vrijdag negatief testte en maandag positief testte met 0,02 van een stof die al dan niet…

En ze wacht al anderhalf jaar om te zien wat het is? Uitvindingen. Wie dekt wat?

Halep heeft één fout gemaakt. Op het moment dat iemand iets zegt, moet zij het zeggen: Praat niet met mij, praat met mijn team. Niet alles is zwart-wit. Maar ik kan op de Bijbel zweren dat het van tijd tot tijd oneerlijk, onrechtvaardig en illegaal is wat ze doen,” zei Țiriac.

Volgende CAS-proces tegen Simone Halep

Hij herinnerde aan de zaak Andreea Raducan van de Olympische Spelen van 2000 en voegde eraan toe: “Nu moet Simona naar het CAS. Simona was te gehecht aan het team. Maar het is spijtig en het is bijna de opoffering van haar leven.

Iemand van 33 jaar anderhalf jaar niet laten tennissen is als een doodvonnis. Ze traint elke dag. Maar het is totaal oneerlijk”, zei Ion Țiriac tegen Euronews.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *