Roemeens vrouwentafeltennisteam bekroond op het Grote Sporters Gala! “We willen Duitsland nog steeds verslaan in de volgende finale”

Roemeens vrouwentafeltennisteam bekroond op het Grote Sporters Gala! “We willen Duitsland nog steeds verslaan in de volgende finale”

ProSport bekroonde het Roemeense vrouwentafeltennisteam op het Grote Sportersgala voor hun prestatie bij het winnen van de gouden medaille op de Europese Spelen in Polen.

Onze meiden versloegen Duitsland met 3-2 in de finale en werden de koninginnen van Europa! Coach Viorel Filimon vertrouwde op Eliza Samara, Adina Diaconu, Andreea Dragoman en Bernadette Szocs tijdens de Europese Spelen.

ProSport LIVE moderator Mihai Mironică reikte de Grote Atleten trofee uit aan Eliza Samara, een van de leden van de Roemeense ploeg.

“Ik ben vereerd dat ik deze prijs mag uitreiken. Ik wilde heel graag de kans krijgen om in het openbaar over tafeltennis te spreken. Niet alleen was ik onder de indruk van de prestaties die het Roemeense tafeltennisteam heeft geleverd, maar het lijkt mij dat dit team van ons een morele kampioen in Europa is, omdat zoveel nationale teams op dit moment spelers uit China gebruiken, terwijl Roemenië fantastische prestaties blijft leveren met alleen Roemeense spelers. Dit lijkt me absoluut ongelooflijk. Nogmaals gefeliciteerd!”was de boodschap van Mihai Mironică.

Eliza Samara nam de Grote Atleten trofee in ontvangst met een glimlach op haar gezicht: “Ik ben erg blij om hier te zijn. Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht! Het is een verrassing en ik ben erg blij. Heel Duitsland willen we verslaan in de finale. Eigenlijk elk ander team, Frankrijk, Portugal, Japan. Normaal gesproken is er niet veel tijd om te vieren, maar na het goud op de Europese Spelen heb ik een paar uur in de kleedkamer staan schreeuwen. Ik weet niet meer wat ik zei, maar ik herinner me dat ik schreeuwde van geluk.”

Emotionele overwinning in de finale tegen Duitsland!
In de finale in Krakau stonden de meiden van Viorel Filimon met 2-0 voor tegen Duitsland, maar het werd 2-2 toen Bernadette Szocs het winnende punt scoorde.

Uitslagen:
Adina Diaconu/ Andreea Dragoman – Nina Mittelham/ Xiaona Shan 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5)

Bernadette Szocs – Ying Han 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8)

Xiaona Shan – Andreea Dragoman 3-2 (9-11, 11-6, 11-6, 8-11, 15-13)

Ying Han – Adina Diaconu 3-0 (11-6, 11-5, 11-9)

Bernadette Szocs – Ninei Mittelham 3-0 (11-9, 11-9, 11-4)

“Ik heb er geen woorden voor. Het is een wonder. We hebben de Olympisch kampioen verslagen. Ik heb er alle vertrouwen in. We hebben elk punt gespeeld, we hebben haar onder druk gezet en het is ongelooflijk. Het is ongelooflijk dat we de Olympisch kampioene hebben verslagen. Het maakt niet uit tegen wie ik speel, het maakt uit hoe ik speel. Ik ben in de beste vorm en ik heb er alle vertrouwen in dat ik Mima Ito ook kan verslaan. Het was een zware finale, ik ben blij, we hebben allemaal gevochten, ik vroeg de meiden om een wedstrijd te winnen, ik breng er twee, we zijn een hecht team. We waren maximaal gemotiveerd en hadden vertrouwen. Ik wist wat mijn plicht was, ik ben trots op mijn teamgenoten. Ik hoop dat we altijd winnaars zullen zijn. Nu wil ik een medaille op de Olympische Spelen. Elke keer dank ik God als het volkslied wordt gezongen” – Bernadette Szocs


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *