Voormalig basketbalspeler Mihai Silvasan, benoemd tot SELECȚÏONER in het nationale mannenteam! “Ik ben vereerd”

Voormalig basketbalspeler Mihai Silvasan, benoemd tot SELECȚÏONER in het nationale mannenteam! “Ik ben vereerd”

Mihai Silvasan, coach van kampioen U Banca Transilvania Cluj, gaat het nationale mannenbasketbalteam van Roemenië leiden, zo heeft zijn clubteam bekendgemaakt.

Voormalig sterspeler en aanvoerder van het nationale team, Mihai Silvasan wordt bondscoach op slechts 38-jarige leeftijd.. Hij heeft sinds 2016 de leiding over de Roemeense kampioenen, met wie hij 4 kampioenstitels, 5 Roemeense bekers en 4 Supercups won.

Voormalig basketballer Mihai Silvășan, benoemd tot coach van het nationale mannenteam! “Ik ben vereerd”

Naast deze prestaties won hij in 2011 ook een titel als speler. Ook als speler was Silvasan drie keer nationaal tweede en finalist in de Central European League. Daarvoor won hij als junior 8 opeenvolgende titels onder coach Voicu Moldovan.

“Het is een grote uitdaging voor mij! Ik heb nooit geweigerd om voor het nationale team te spelen en ik zal ook niet weigeren als coach. Dingen zijn heel snel gegaan, er zijn nog veel zaken te bespreken en uit te werken op het gebied van strategie en voorwaarden voor de nationale ploeg.

Ik voel me vereerd en ik bedank iedereen die vertrouwen in me heeft!”, aldus Mihai Silvășan op de website van FR Basketball.

  • De eerste wedstrijd van de nieuwe coach wordt gespeeld in februari, in Cluj-Napoca, tegen het Luxemburgse nationale team, in de FIBA World Cup 2027 pre-kwalificatie.

21 december, Wereldbasketbaldag

Vanaf dit jaar heeft de Algemene Vergadering van de VN voor het eerst in de geschiedenis van de wereldsport een resolutie aangenomen die 21 december tot Wereldbasketbaldag uitroept, de dag waarop het basketbalspel werd geboren.

Ter gelegenheid van deze viering heeft FIBA een grote social media-uitdaging gelanceerd voor de verjaardag van het wereldbasketbal, waarbij elk land over de hele wereld (federaties, clubs, verenigingen, enz.) op 21 december verschillende foto’s en video’s op hun Facebookpagina’s of Instagram-accounts plaatsen met behulp van het verplichte #WorldBasketballDay.

Zo stelde de FR de Baschet aan alle Roemeense basketbalteams voor om samen een gezamenlijke campagne te genereren om Wereldbasketbaldag te vieren, door acties te promoten in kleuterscholen, scholen, middelbare scholen, ziekenhuizen of zelfs op trainingen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *