Tafeltenniskampioenen willen de Olympische Spelen in Parijs domineren: “De medaille moet er komen, want Roemenië heeft hem de afgelopen drie edities gemist”

Tafeltenniskampioenen willen de Olympische Spelen in Parijs domineren: “De medaille moet er komen, want Roemenië heeft hem de afgelopen drie edities gemist”

Tijdens het Top10 atleten FRTM 2023 evenement reikte Cristinel Romanescu, het hoofd van het Roemeense tafeltennis, prijzen uit aan de spelers die ons land dit jaar de meeste medailles bezorgden.

Na een 2023 vol medailles, reikte de Roemeense Tafeltennis Federatie prijzen uit aan haar beste atleten. Cristinel Romanescu, voorzitter van de Roemeense Tafeltennis Federatie, geeft toe dat dit een buitengewoon jaar was.

“We hebben het beste jaar gehad en langzaam, langzaam, zijn we gegroeid in alle leeftijdscategorieën en dit is wat me het meest gelukkig maakt, niet alleen in senioren en senioren”, zei Cristinel Romanescu, voorzitter van de Roemeense Tafeltennis Federatie.

Tafeltenniskampioenen uitgereikt

En voor Bernadette Szocs was 2023 een fantastisch jaar. In de FRTM 2023 Top10 Athletes nam de sportster de eerste plaats in het klassement in.

“Het was het beste jaar voor mij, maar zoals iedereen weet wil ik de Olympische medaille en ik hoop dat 2024 mijn beste jaar wordt,” zei Bernadette Szocs, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

2024 is het jaar waar iedereen in het Roemeense tafeltennis op wacht! Van het bondsbestuur tot de atleten en coaches, iedereen wil een medaille op de Olympische Spelen in Parijs. “De medaille moet er komen, want Roemenië heeft hem de afgelopen drie edities gemist. Elke keer werden we vijfde. We waren dicht bij een medaille, om in de halve finales te komen en daar misschien zelfs in de finale, in de 3 onderdelen, team, enkelspel en gemengd dubbelspel”, voegde Cristinel Romanescu toe.

Elena Zaharia en Andrei Istrate in de Top10

Op het eindejaarsevenement van de Roemeense Tafeltennis Federatie stond Elena Zaharia, de beste jeugdspeelster van Roemenië, op de 4e en 5e plaats samen met haar collega’s van het nationale U19 vrouwenteam.

“Het is een heel goed jaar geweest, Europees kampioen en vicewereldkampioen klinkt heel goed, twee hele mooie titels. Vanaf volgend jaar wordt het een nieuw hoofdstuk voor mij en ik weet dat het steeds beter zal gaan omdat ik weet dat ik het kan. Ik ben erg blij en vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen”, zei Elena Zaharia.

Andrei Istrate is blij dat hij dit jaar 7 van de 8 mogelijke medailles heeft gewonnen: “Ik ben tevreden, op de Europese Jeugd en U19 Kampioenschappen heb ik opnieuw de Europese titel gepakt en de felbegeerde medaille op de Wereldkampioenschappen is eindelijk verschenen”.

TOP10 atleten FRTM 2023

1e plaats – Bernadette Szocs.

2e plaats – Elizabeta Samara.

3e plaats – Nationaal vrouwen seniorenteam: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, coaches Viorel Filimon en Mihaela Șteff.

4e plaats – Elena Zaharia en Eduard Ionescu.

5e plaats – Nationale mannen U19 team, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Iulian Chiriță, Andrei Istrate, Dragoș Bujor, coaches Mădălin Ionașcu en Vasile Florea.

5e plaats – U19 vrouwen nationaal team, Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Evelin Ungvari, Adela Strună, Alesia Sferlea, coaches Elena Sebe, Alexandru Dincă.

6e plaats – Ovidiu Ionescu.

7e plaats – Andrei Istrate.

8e plaats – Bianca Mei Rosu en Ioana Sîngeorzan.

9e plaats – Darius Movileanu.

10e plaats – Iulian Chiriță.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *