FRF-voorzitter, belangrijke aankondiging over het nationale team van Roemenië. “We bereiden ons voor om onze droom waar te maken”

FRF-voorzitter, belangrijke aankondiging over het nationale team van Roemenië. “We bereiden ons voor om onze droom waar te maken”

FRF-voorzitter Răzvan Burleanu heeft deze feestdagen een belangrijke boodschap over het nationale team van Roemenië overgebracht, nu de tricolores erin slagen zich te kwalificeren voor EURO 2024.

De nationale ploeg keert na acht jaar terug naar een eindtoernooi en zit in een groep met België, Slowakije en de winnaar van de play-off tussen Israël, Bosnië, Oekraïne en IJsland.

Het schema van Roemenië voor EURO 2024: Roemenië – Play-off B (17 juni, München, 16:00), België – Roemenië (22 juni, Keulen, 22:00), Slowakije – Roemenië (26 juni, Frankfurt, 19:00). De play-off wedstrijden vinden plaats op 21 en 26 maart 2024 in het halve finale/finalesysteem. Ze worden in één ronde gespeeld en de winnaars van elke play-off kwalificeren zich voor EURO 2024.

FRF-voorzitter, belangrijke mededeling over het nationale team van Roemenië! “We bereiden ons voor om onze droom waar te maken”

EURO 2024-groepen:

Groep A: Duitsland, Hongarije, Schotland, Zwitserland

Groep B: Spanje, Albanië, Kroatië, Italië

Groep C: Engeland, Denemarken, Slovenië, Servië

Groep D: Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Play-off A (Wales vs Finland / Polen vs Estland)

Groep E: België, Roemenië, Slowakije, Play-off B (Bosnië vs Oekraïne / Israël vs IJsland)

Groep F: Portugal, Turkije, Tsjechië, Play-off C (Georgië vs Luxemburg / Griekenland vs Kazachstan)

“Onze spelers hebben de Roemenen trots gemaakt. Kwalificatie voor EURO 2024 is een prestatie die we allemaal wilden en markeert onze terugkeer naar ons eerste eindtoernooi na acht jaar. Het resultaat bevestigt niet alleen de strategie van FRF, maar markeert deze ook. Deze prestatie was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen in Edi Iordănescu en de inzet van zijn team.

Deze kwalificatie is het gevolg van een goed gedefinieerde strategie op het niveau van het Roemeense voetbal en een zeer goede implementatie ervan. EURO 2024 willen we markeren een nieuwe fase in het opbouwen van de belangrijkste generatie van de afgelopen 20 jaar. Het tussentijdse doel is om uit de groep te komen en we bereiden ons voor om deze droom te vervullen. Vier met vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst in 2024. We zullen werken en hopen dat volgend jaar ons nieuwe successen, overwinningen en prestaties zal brengen,” vertelde Răzvan Burleanu aan DigiSport.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *