Ronde rode kaart uitgereikt in de FA Cup. Wat het vertegenwoordigt en waarom het wordt gebruikt

Ronde rode kaart uitgereikt in de FA Cup. Wat het vertegenwoordigt en waarom het wordt gebruikt

Supporters hebben gemerkt dat de scheidsrechter een ronde rode kaart toekende tijdens de wedstrijd Brentford tegen Wolverhampton in de FA Cup.

De wedstrijd eindigde in 1-1, dus de twee ploegen spelen nog één keer om zich te kwalificeren voor de knock-outfases van de competitie.

Naast de uitslag waren de toeschouwers verrast toen scheidsrechter Tony Harrington middenvelder Joao Gomes uit het veld stuurde voor een grove tackle op een tegenstander.

Maar in plaats van de gebruikelijke rode kaart, toonde de scheidsrechter de Braziliaan de ronde rode kaart.

Wat is de ronde rode kaart

Volgens Adevărul is de ronde rode kaart geïntroduceerd in het voetbal zodat mensen die moeite hebben met het onderscheiden van kleuren aan de vorm kunnen zien of het een rode of gele kaart is.

De voetbalautoriteiten hebben hier echter geen algemene regel voor opgesteld en daarom wordt de ronde kaart sporadisch gebruikt, voegt de bron toe.

Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt op het voetbalveld. Ook in een Engelse bekerwedstrijd tussen Wrexham en Sheffield United precies een jaar geleden, gaf scheidsrechter Dean Whitestone een rode kaart aan Sheffield United-middenvelder Daniel Jebbison… Overigens, ook in Engeland gebruikte scheidsrechter Uriah Rennie de rode kaart 12 jaar lang in de Premier League eind jaren 1990-begin jaren 2000.

Foto bron: X


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *