Wie is Dwayne “The Rock” Johnson van Roemeens SPORT: “Ik zie er eng uit, maar ik ben gevoelig!”

Wie is Dwayne “The Rock” Johnson van Roemeens SPORT: “Ik zie er eng uit, maar ik ben gevoelig!”

De beste kogelstootster van Roemenië, die op het punt staat om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs, wil in films spelen. Rareș Toader houdt van misdaad- en spionageverhalen en zijn droom is om een filmset te delen met de beroemde Dwayne “The Rock” Johnson. De atleet onthulde dat hij is begonnen met bobsleeën.

Rareș Toader, de beste kogelstoot atleet van Roemenië, is één stap verwijderd van kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. Het zou voor de 26-jarige de tweede keer zijn dat hij deelneemt aan de grootste sportcompetitie ter wereld.

“Het is een droom die elke atleet wil en het is de belangrijkste reden die hem zelfvertrouwen geeft en hem elke dag motiveert om te gaan trainen,” zei Rareș Toader, meervoudig nationaal kampioen kogelstoten.

Wie is Dwayne “The Rock” Johnson in de Roemeense sport: “Ik zie er eng uit, maar ik ben gevoelig!”

De atleet van 1.84 en 105 kg heeft een passie voor spionageseries en films! Hij zou graag acteur worden. “Als ik een aanbod zou krijgen om in een film te acteren, zou ik dat zeker niet afslaan. Ik ben erg gepassioneerd door spionage en alles wat met James Bond te maken heeft,” zei Rareș.

Rareș heeft ook zijn ideale tegenspeelster gevonden: “Natuurlijk The Rock, die is het meest representatief voor mijn lichaamsbouw en karakter”.

Rareș Toader sport al sinds hij een kind was, en parallel aan atletiek heeft hij een winterdiscipline beoefend. “Ik heb een groot deel van mijn jeugd geflirt met bobsleeën. Ik heb zelfs meegedaan aan de nationale startkampioenschappen,” aldus de atleet.

Om de beste te zijn in zijn sport heeft Rareș alles opgeofferd! Ook qua vrije tijd gaat het niet zo goed met hem. “Ik heb vrije tijd op zondag, maar meestal rust ik. Ik heb nog wel een dag of twee voor kerst of oud en nieuw, maar ik ga ’s ochtends trainen en de volgende dag weer”, voegt de atleet toe.

Een week voor elke wedstrijd komt de atleet al in wedstrijdkoorts. Hij heeft hetzelfde ritueel waarvan hij niet afwijkt: “Ik eet niet veel op de wedstrijddag, ik wil alerter zijn, als een leeuw op jacht, ik wil zo hongerig mogelijk zijn om te kunnen presteren. Ik zit alleen, ik mediteer, ik wil de wedstrijd visualiseren.”

Na een heupblessure

Rareș heeft een moeilijk 2023 achter de rug, met een heupblessure die hem veel hoofdpijn bezorgde.

“Sportief gezien was het best een moeilijk jaar, we hadden ook wat blessures, meer precies aan het begin van het jaar, in februari. Ik nam deel aan een internationale wedstrijd in Praag en daar voelde ik een diepe pijn in mijn heup. Ik bereidde me voor op de Europese Kampioenschappen in Istanbul, waar ik onder blessureleed ook de 9e plaats behaalde. Het was een jaar met veel uitdagingen, zowel persoonlijk als sportief, maar ik heb het allemaal doorstaan” – Rareș Toader, meervoudig nationaal kampioen kogelstoten.

De kwalificatienorm voor de Olympische Spelen in Parijs is 21,40 meter en de persoonlijke beste van de atleet is 21,29 meter. “In 2023 haalde ik in mei 20,84 meter, waarna ik kampte met mijn heupblessure. Ik ben ervan overtuigd dat ik het beter had kunnen doen. In de training had ik een aantal resultaten die me hoop geven voor dit jaar”, zei Rareș Toader.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *