Bij bijgeloof vecht de meest non-conformistische judoka alleen in een blauwe kimono.

Bij bijgeloof vecht de meest non-conformistische judoka alleen in een blauwe kimono.

Andrei Anghel, bronzen medaillewinnaar op de Europese judokampioenschappen, strijdt op de mat in dezelfde kimono waarvan hij zegt dat die hem geluk brengt. De jonge atleet die gesteund wordt door de Roemeense Judo Federatie heeft nog een andere passie: hij verandert graag en vaak van haarkleur.

Andrei Anghel vertegenwoordigt met succes de Roemeense Judo Federatie en schrikt er niet voor terug om voor wedstrijden over zijn bijgeloof te praten.

De bronzen medaillewinnaar met het team op het EK 2018 in Bosnië en Herzegovina geeft de voorkeur aan een bepaalde kleur voor zijn wedstrijdkimono.

Bij bijgeloof vecht de meest non-conformistische judoka alleen in een blauwe kimono

“Ik geloof dat als ik in de blauwe kimono loop ik veel makkelijker win, dat is het belangrijkste bijgeloof, de rest kom ik gewoon op het moment zelf op terug,” zegt Andrei Anghel, lid van het Roemeense nationale judoteam.

De jongeman beoefent al 14 jaar judo. Tot nu toe heeft hij de reeks kimono’s die hij heeft gebroken verloren. Maar hij verwisselt de kimono’s die hij naar wedstrijden draagt nooit met de kimono’s die hij voor de training draagt: “Ik heb verschillende kimono’s, speciaal voor wedstrijden, die ik niet aanraak tijdens de training, en de trainingskimono’s zijn meer omdat ik ze vaak aantrek”.

Verandert graag haar haarkleur

Naast judo heeft Andrei nog een andere passie! Hij houdt ervan om zijn uiterlijk vaak te veranderen. “Meestal verander ik mijn haarkleur, maar de laatste tijd ben ik bij mijn natuurlijke kleur gebleven. Dat leek me het beste”, voegt Andrei Anghel toe.

Tot nu toe heeft zijn haar verschillende transformaties ondergaan: “Ik was iets lichter van kleur dan ik nu ben, een blondine en ik heb mijn haar vaak grijs geverfd”.

Dankzij de wedstrijdsport heeft de atleet die wordt gesteund door de Roemeense Judo Federatie de kans gehad om naar veel landen te gaan: “Ik vond Marokko heel leuk, ik heb daar de beste ervaring van mijn leven gehad, ik heb er meerdere dagen doorgebracht, ik had ook tijd om te bezoeken, niet alleen om te vechten”.

Andrei vertrok met veel goede herinneringen van daar. “Ik kwam terug van de wedstrijd met een bronzen medaille wat veel voor me betekende, ik vocht op de eerste dag en daarna had ik een week om gewoon plezier te hebben en het land te bezoeken”.

Een paar dagen vakantie

De atleet van de Roemeense Judo Federatie had een druk einde van het jaar, met een trainingskamp van twee weken in Tokio, Japan.

Hij keerde terug naar het land, had een paar dagen vrij en vertrok na Nieuwjaar met het Roemeense team naar een trainingskamp in Poiana Brasov, waar hij tot eind januari zal blijven. “We kunnen ons niet veel vrije dagen veroorloven, want dit jaar zit vol met wedstrijden. Ik heb verschillende wedstrijden, waaronder de Senior Open. In november ga ik naar de belangrijkste wedstrijd, de Europese Jeugdkampioenschappen in Polen”, zei Andrei Anghel.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *