Neem je haar in de maling? De kampioen die met de jongens trainde bij min 3 graden in de sneeuw.

Neem je haar in de maling? De kampioen die met de jongens trainde bij min 3 graden in de sneeuw.

De leden van het nationale judoteam hebben een spartaans schema tijdens hun trainingskamp in Poiana Brasov. Florina Bădiceanu, een atlete die wordt gesteund door de Roemeense Judo Federatie, bronzen medaillewinnaar op de Europese kampioenschappen van 2021, is het enige meisje in het kamp, maar ze werkt zij aan zij met de jongens.

Bij het Roemeense nationale jeugdjudoteam is iedereen hard aan het werk na de vakantie! Niemand wordt gespaard! Zelfs Florina Bădiceanu, het enige meisje in het kamp van Poiana Brașov, niet.

“Eerlijk gezegd moet ik me aanpassen aan hun werktempo, het maakt niet uit dat ik een meisje ben, ik heb hetzelfde schema. Niemand spaart me”, zei Florina Bădiceanu, lid van het Roemeense nationale jeugdjudoteam.

De kampioene die met de jongens traint bij min 3 graden in de sneeuw

Voor de jonge atleten die gesteund worden door de Roemeense Judo Federatie begint elke ochtend met “opfrissen” in extreem koude temperaturen.

“Trainen op de sneeuw is best zwaar, het is sneeuw tot onze enkels, we glijden heel hard. De eerste keer, voordat we beginnen, moeten we 4, 5 van ons bij de arm nemen en we moeten de sneeuw verslaan”, zegt Eduard Șerban, lid van het nationale team.

“Als we ’s ochtends gaan trainen in de sneeuw ben ik erg moe, maar de kou stimuleert ons. We kunnen goed trainen”, zei judoka Darius Dobre.

Tonnen gewichten tillen tijdens de training

Vanuit de sneeuw gaan de jongeren meteen door naar de sportschool, waar ze na een paar uur klaar zijn. “Bij krachttraining, in het bankdrukprogramma, tillen we in totaal 10 ton. 10 sets of 10 herhalingen. We werken met 90 of 100 kg,” zei Eduard Șerban.

Florina Bădiceanu, bronzen medaillewinnares op de Europese kampioenschappen van 2021, houdt de jongens in de groep bij. Ze vecht op 52 kg en tilt honderden gewichten in de sportschool. “Het hangt af van welk programma we hebben. Ik til 50 kg, in het frame 55 en in de borst 40. In de ochtend deed ik 10 sets maal 10 reps,” vertelt Florina Bădiceanu.

In de Poiana hebben de atleten tussen twee trainingen door ook wat tijd om te ontspannen. “Als we voetballen, wedden we op de toetjes. Dat is ons favoriete gerecht. Ik vind pannenkoeken het lekkerst,” zegt Ioan Dzitac, een lid van het nationale team.

28 atleten op trainingskamp

Er zijn 28 atleten op trainingskamp in Poiana Brasov, 10 van het nationale jeugdteam en 18 van het nationale juniorenteam. Ze worden begeleid door coaches Valentin Ioniță, Dragoș Bolbose en fysiotherapeut Ștefan Toma.

Tijdens hun trainingskamp in de bergen, wanneer ze weinig vrije tijd hebben, brengen de atleten uren door op social media met het bekijken van video’s van verschillende judo oefeningen die ze kunnen integreren in hun trainingen in de sportschool. “We zitten graag op onze telefoons, ontspannen. We socialiseren met elkaar, maar we brengen ook graag tijd door op sociale media omdat er niet veel anders te doen is. We gebruiken TikTok veel. Ik kijk naar montages van sporters die trainen in de sportschool, ik kijk veel naar judo. Je vindt ook goede dingen op deze app, je moet er gewoon naar zoeken,” zei Darius Dobre.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *