Tragedie! Bergbeklimmer Mihaela Gabi Ianoși stierf kort na het bereiken van de hoogste top in de Andes

Tragedie! Bergbeklimmer Mihaela Gabi Ianoși stierf kort na het bereiken van de hoogste top in de Andes

Tragedie! Bergbeklimster Mihaela Gabi Ianoși is op tijd gestorven kort na het bereiken van de hoogste top in de Andes, Aconcagua.

Mihaela Gabi Ianoși werd 56 jaar oud. De verschrikkelijke tragedie gebeurde op donderdag 25 januari rond het middaguur, toen de Apliner in elkaar zakte voor de ogen van de mensen met wie ze de berg op was gegaan. Een arts die bij de toeristen was en met een andere expeditie naar boven was gegaan, merkte de zwakke pols van de Roemeense vrouw op, gaf haar adrenaline en probeerde haar te reanimeren. Mihaela Gabi Ianoși reageerde niet en overleed kort daarna, volgens het officiële Argentijnse politierapport. De zaak wordt onderzocht door het openbaar ministerie van Uspallata, dat zal proberen de doodsoorzaak van de Roemeense vrouw op te helderen.

De Aconcagua piek ligt op 6960 meter boven zeeniveau in de noordwestelijke Argentijnse provincie Mendoza. Blijkbaar werd de Roemeense vrouw onmiddellijk na het beklimmen van de berg ziek en viel ze flauw, meldt de Argentijnse pers.

Aconcagua, de hoogste top in de Andes

Aconcagua ligt in het gelijknamige provinciale park, 185 km van de stad Mendoza, 15 km van de grens met Chili in het departement Las Heras en ongeveer 1185 km van de hoofdstad Buenos Aires.

Er zijn dit klimseizoen al drie sterfgevallen geregistreerd: Rául Alexander Tartera, een 30-jarige Amerikaan die na het bereiken van de top tijdens de afdaling overleed door vermoeidheid op een hoogte van meer dan 6.000 meter. En op 3 januari werd het lichaam van een Russische klimmer gevonden op Plaza de Mulas, een kamp op meer dan 4.200 meter boven zeeniveau.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *