Dinamo – Rapid 1-2! Giules zorgde voor de GOAL van de overwinning in de 90e minuut

Dinamo – Rapid 1-2! Giules zorgde voor de GOAL van de overwinning in de 90e minuut

Dinamo verloor zaterdagavond thuis met 1-2 van Rapid Boekarest, in een wedstrijd uit de 23e ronde van de Superleague.

De wedstrijd werd bijgewoond door 13.425 toeschouwers.

Dinamo – Rapid 1-2! Giulestenii scoorde het winnende doelpunt in de 90e minuut

De overwinning kwam opnieuw op naam van Burmaz, die scoorde met een terugspeelbal in de 90e minuut.

Volgende ronde speelt Dinamo uit tegen U Craiova 1948, terwijl Rapid het bezoek van Oțel ontvangt.

In het klassement heeft Rapid 39 punten en is naar de tweede plaats in het kampioenschap gestegen. Dinamo bleef met 16 punten op de voorlaatste plaats in de Superleague, 15e.

Als ik naar het resultaat kijk, denk ik dat de veranderingen uiteindelijk het verschil hebben gemaakt. Ik ben blij, maar vandaag speelden we geen goede wedstrijd, we waren niet overtuigend. Maar deze drie punten zijn belangrijk. In de eerste helft speelden we met angst, angst, ik weet niet waarom. Maar we gaan vooruit. We vonden het erg jammer dat er geen fans waren, daarom heeft het Roemeense voetbal verloren, omdat het een derby was, maar nu gaan we naar hen toe, naar Giulești en we zullen daar genieten met onze supporters.

Cristiano Bergodi, trainer van Rapid

“De ‘Hounds’ maakten een slechte start in 2024, nadat ze het jaar daarvoor met twee overwinningen op rij waren geëindigd. De ploeg van Zeljko Kopic verloor de vorige ronde in Ploiesti tegen Petrolul met 0-1. Aan de andere kant versloeg Rapid thuis FC U Craiova met 4-3, nadat de Oltenaren op een gegeven moment met 3-1 hadden voorgestaan.

Als Politic had gescoord, was het veel beter voor ons geweest. Ik voel mee met de spelers, ik waardeer hun inzet, maar we moeten veel beter zijn in de laatste 20-25 meter. Ik heb medelijden met de supporters, ze gaven ons veel energie, ze waren positief. Het is moeilijk, maar we moeten harder gaan, alles geven om te proberen de situatie te veranderen. Het is moeilijk om te genieten van een verbetering in het spel als je niet wint.

Zeljko Kopic, coach van Dinamo

Hoe zagen de twee opstellingen eruit?

  • DINAMO: Golubovic – Lucas, Velkovski, Homawoo – De Moura (C. Costin 73), Ilic (Gnahore 67), Pavicic (Dani Iglesias 78), Amzar – Hakim Abdallah, Goncalo Gregorio (P. Neagu 67), Politic (Milanov 78). Coach: Zeljko Kopic
  • RAPID: Aioani – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Braun (Burmaz 54) – Hasani (Funsho Bambgboye 63), Al. Albu, Djokovic (Oaidă 63) – Papeau, Rrahmani (K. Soni 87), El Sawy (Borza 54). Coach: Cristiano Bergodi


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *