Hoeveel geld Leonard DOROFTEI uiteindelijk heeft verdiend in Canada. De voormalige boksgrootheid werkt 7 dagen per week

Hoeveel geld Leonard DOROFTEI uiteindelijk heeft verdiend in Canada. De voormalige boksgrootheid werkt 7 dagen per week

Leonard Doroftei verliet Roemenië walgend van alles wat hem hier overkwam. Maar het leven in Canada, het land dat hem heeft geadopteerd sinds hij sportman was, is niet gemakkelijk en voor een fatsoenlijk inkomen moet “Santa” hard werken.

Hij werkt zeven dagen per week om een inkomen te verdienen waar hij in Roemenië alleen maar van kon dromen.

Doroftei trekt hard in Canada

Doroftei opende een café in Ploiesti, bij het “Ilie Oană” stadion, maar de lokale autoriteiten lieten niet na om het sportcafé te sluiten.

Gedesillusioneerd door alles wat er met hem gebeurde, besloot hij Roemenië te verlaten en vestigde hij zich in Canada, het land van zijn vrouw. Hier is “Santa” bokstrainer en doet hij wat hij het beste kan: kinderen en tieners de geheimen van de handschoenensport bijbrengen.

Hoewel zijn zoon miljonair is en een slag slaat in de vastgoedsector, bestaat er niet zoiets als een “behouden” status voor Doroftei. Hij is een actief persoon en werkt zeven dagen per week voor een inkomen van enkele duizenden Canadese dollars, geld waarmee hij en zijn gezin fatsoenlijk kunnen leven, schrijft prosport.nl.

Ik werk van maandag tot maandag, geen pauzes. Ik verdien ongeveer 5.000-6.000 Canadese dollar (3400-4000 euro). Ik had verandering nodig. Ik kon mezelf niet vinden, alles wat ik deed zat me tegen. Ik sprak met een paar journalisten en de volgende dag schreven ze dat ik een bedelaar was. Of een bedrieger. De krantenkop was verschrikkelijk, iedereen begon me een bedelaar te noemen. Het is pijnlijk, het is lelijk. Ik heb nergens om gebedeld.

Ik kon mijn plaats helemaal niet vinden. Het sleurde me mee naar huis. Het leven dat ik leidde, van slijtage, putte me uit. Niets verbond meer. Ik was de slechterik geworden, maar ik had nooit iemand pijn gedaan.

Ik moest een verandering maken, maar de beslissing was slecht, ik veranderde het leven van de kinderen opnieuw, ik nam ze mee naar een andere wereld. Het is gewoon dat ze van me houden, we zijn een gezin en ze begrepen het. Voor een tijdje waarschijnlijk. Ik zal binnenkort een beslissing moeten nemen“zei Leonard Doroftei.

Doroftei’s zoon, vastgoedkanon

De oudste zoon van Leonard Doroftei, Adrian, woont in hetzelfde huis als zijn ouders en broers, ook al is hij miljonair. Hij is doorgedrongen tot de vastgoedsector.

Weg uit Roemenië ga ik om met alles waar ik hier niet mee om kon gaan. Ik ben onafhankelijk, ik ben ondernemer. Ik ben in de wereld van vastgoedontwikkeling terechtgekomen. Ik vertrok voor het eerst in 2016 tijdens mijn rechtenstudie. De eerste baan was in Human Resources bij een grote luchtvaartmaatschappij in Canada. Daar leerde ik wat de corporate omgeving inhield en het versterkte het idee dat ik voor niemand anders dan mezelf wilde werken.

Ik begon met beleggen. Ik verdiende behoorlijk goed. In plaats van dom geld uit te geven, koos ik ervoor om te sparen en te investeren. Ik deed mijn eerste investeringen in de aandelenmarkt toen ik 21 was, en tegen de tijd dat ik 25 was, kan ik zeggen dat dit me een kapitaalbasis gaf waardoor ik geen beperkingen had in de investeringen die ik wilde doen.

Ik wilde een auto kopen. Op het moment dat ik op het punt stond om een paar honderdduizend dollar te geven voor een auto, zat ik en dacht: er zijn mensen in mijn land die zich nauwelijks kunnen veroorloven om te eten, en ik denk dat dat opperste arrogantie is.

Ik ben een extreem eenvoudige man geworden. Ik woon bij mijn ouders, ik heb geen behoefte aan luxe en ik voel niet de behoefte om te feesten en naar de club te gaan. Mijn zus wordt dokter, want dat is haar doel. Mijn broer wil netwerkingenieur worden“, zegt Adrian Doroftei in 2023.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *