Gică Hagi, SLECHTE BERICHTEN voor degenen die Cristina Neagu uitdagen! Wat de “Koning” kwaad maakte: “Zoveel afgunst en kwaadaardigheid”.

Gică Hagi, SLECHTE BERICHTEN voor degenen die Cristina Neagu uitdagen! Wat de “Koning” kwaad maakte: “Zoveel afgunst en kwaadaardigheid”.

Gică Hagi sprak over Cristina Neagu, de beste hadbalist ter wereld met een salaris van 250.000 euro per jaar. De “Koning” vindt dat de Messi van het handbal, zoals ze wordt genoemd, één tot twee miljoen euro per jaar zou moeten verdienen.

Hagi had ook een harde boodschap voor degenen die niet in sport investeren, maar opscheppen over honderdduizenden euro’s in bolis.

Cristina Neagu heeft zich teruggetrokken uit het nationale team, maar de Roemeense is door de IHF vier keer uitgeroepen tot ’s werelds beste speelster, in 2010, 2015, 2016 en 2018.

Gică Hagi, harde boodschap voor degenen die Cristina Neagu uitdagen! Wat de “Koning” kwaad maakte: “Zoveel afgunst en kwaadaardigheid”.

In 2015 werd Cristina Neagu uitgeroepen tot beste speelster van de Wereldbeker, waar ze ook doelpuntenmaker was.

“De beste handbalspeelster ter wereld, de Messi van het handbal, je zou je afvragen waarom ze 300 of 250 duizend euro verdient. Heren, laten we eens wakker worden, alstublieft vriendelijk, waarom zoveel afgunst en zoveel kwaadaardigheid? Ze zou een miljoen per jaar verdienen, twee miljoen per jaar. We gaan echt bergafwaarts, hoe ver?

De Messi van het handbal, de beste sportvrouw ter wereld, hoeveel zou ze verdienen als ze ergens anders was? Het is ongelooflijk hoeveel afgunst en kwaadaardigheid, terwijl ze eigenlijk de best betaalde zou moeten zijn, vijf sponsors zou moeten hebben, de grootste in Roemenië, als het Messi is, de beste ter wereld. En wij waren jaloers omdat ze 250 duizend verdient? Het is ongelooflijk,” zei Gică Hagi.

De Farul coach gaf ook commentaar op de situatie van het Roemeense voetbal: “We doen alsof we niet begrijpen hoe we een budget moeten opbouwen, waar het geld vandaan moet komen. Ik zeg dat mijn zus het ook weet, ik denk dat ze het weet, als ik het haar ga vragen, denkt ze dat ze het ook weet. Hoe kunnen we niet weten waar het geld vandaan komt, hoe een begroting wordt gemaakt, wat de input is. Waarom kopen we geen clubs, waarom komen er geen mensen met geld die 500 duizend, een miljoen uitgeven aan auto’s? Waarom komen ze niet? Sport is niet sociaal, nee, het is onverschilligheid. Maar de media bekritiseert ons, spelers, coaches, wie is dat, wat speelt hij, waar komt hij vandaan, hoe doet hij het. Je moet een garantie geven, je moet continuïteit geven, er moeten ontwikkelingsprojecten zijn. Niets wordt vandaag gedaan, alles wordt na verloop van tijd gedaan, met jonge mensen en talent.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *