Weer een racismeschandaal bij Rapid. Fan beschuldigd door Ferencvaros-speler: “Een dwaas. Ik hoop dat hij nooit meer in de hal komt”

Weer een racismeschandaal bij Rapid. Fan beschuldigd door Ferencvaros-speler: “Een dwaas. Ik hoop dat hij nooit meer in de hal komt”

Ferencvaros won hun Champions League wedstrijd tegen Rapid met 23-20, maar een Rapid fan is beschuldigd van racisme. Ferencvaros speelster Beatrice Edwige zei dat een fan in de polyvalente zaal naar haar huidskleur wees.

Club Rapid heeft een verklaring uitgegeven en de situatie uitgelegd.

Onlangs was er een ander geval van racisme bij Rapid, toen Dorinel Munteanu, coach van Oțel Galati, sommige supporters van het team uit Giulești “bronstig” noemde.

Nog een racisme schandaal bij Rapid. Een fan beschuldigd door een Ferencvaros speler: “Een dwaas. Ik hoop dat hij nooit meer in de hal komt”.

“Ten eerste zijn het niet alle Rapid-fans, ik wil ze niet allemaal over één kam scheren. Sommigen van hen waren geweldig, er was een zeer goede sfeer in de hal, maar zoals overal zijn er idiote mensen, en ik denk dat die jongen een idioot is. Tijdens de wedstrijd, ik weet niet precies wat het betekent, maar hij liet me dit zien (noot van de redacteur: wijst met zijn hand naar zijn gezicht), hij liet me zijn gezicht zien. Als je me de kleur van mijn huid laat zien, heb je iets tegen me. Ik liet het gaan tijdens de wedstrijd omdat het niet het moment was, maar aan het einde ging ik naar hem toe omdat ik hem wilde vragen wat het probleem was. Hij vertelde het me: Ah, nee, ik heb niets gezegd, ik heb niets gedaan…Je moet verantwoordelijkheid nemen voor wat je hebt gedaan!

Nogmaals, ik wil niet alle Rapid fans over één kam scheren. Het was gewoon een domme jongen, en handbal verdient dat niet, ik verdien dat niet. Ik hoop echt dat deze man nooit meer in de sportschool komt. Wat mij betreft is hij een idioot die het niet verdient om als Rapid-fan bestempeld te worden. Toen ik jullie arena zag, zag ik altijd dat er een leuke sfeer hing, maar deze man verdient het niet om een Rapid-fan genoemd te worden,” zei Beatrice Edwige.

Wat Rapid zegt: ‘Volledig ongegronde beschuldigingen van racisme’

“Club Sportiv Rapid București wil graag haar officiële standpunt presenteren met betrekking tot het voorval dat plaatsvond aan het einde van de wedstrijd van vanavond, een voorval waarin de Franse handbalster van Ferencvaros – Beatrice Edwige – op de voorgrond stond.

Na de wedstrijd beschuldigde de Franse sportster een racistisch gebaar tegen haar door een Rapid-supporter tijdens de wedstrijd.

Aan het einde van de wedstrijd sprak de technisch directeur van CS Rapid, Rareș Fortuneanu, persoonlijk met de Franse speelster om te begrijpen wat er was gebeurd, het gebaar werd door niemand anders opgemerkt op het moment dat het plaatsvond.

In het gesprek met Rareș Fortuneanu zei Beatrice Edwige dat het als racistisch beschouwde gebaar bestond uit het aanraken van haar wang met haar vinger.
Rareș Fortuneanu legde de Franse handbalster uit dat het gerapporteerde gebaar absoluut geen racistische connotatie heeft in de lokale cultuur, wat de echte betekenis verklaart.

Club Sportiv Rapid moedigt geen enkele racistische uiting aan en de supporters van Rapid hebben in alle Champions League wedstrijden van de afgelopen twee seizoenen in alle opzichten een onberispelijk gedrag getoond.

Club Sportiv Rapid beschouwt de beschuldigingen van racisme dan ook als volledig ongegrond, of ze nu geuit worden tegen één enkele supporter van onze club”, aldus CS Rapid.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *