Simona Halep gaf de voorkeur aan een AMERIKAANSE scheidsrechter in de wedstrijd van Lausanne. De kampioene weigerde een nationale. Wat was de reden

Simona Halep gaf de voorkeur aan een AMERIKAANSE scheidsrechter in de wedstrijd van Lausanne. De kampioene weigerde een nationale. Wat was de reden

Simona Halep heeft voormalig schaatser Jeffrey G. gekozen als haar scheidsrechter in de dopingwedstrijd in Lausanne. Benz. De kampioene had een Roemeense arbiter kunnen kiezen, maar haar juridische team besloot anders.

Simona arriveerde dinsdag in Lausanne, Zwitserland, waar haar beroep tegen haar vierjarige schorsing wegens doping zal worden behandeld. De rechtszaak vindt plaats gedurende drie dagen op woensdag, donderdag en vrijdag, 7-9 februari. De voormalige WTA-leidster nam een schijnbaar verrassende beslissing door te kiezen voor een Amerikaanse arbiter, Jeffrey G. Benz. Benz, hoewel Simone volgens de regels een Roemeens CAS-lid had mogen aanwijzen, meldt ProSport.

Er werken ongeveer 400 scheidsrechters bij het CAS, waaronder twee Roemeense: Cristian Jura en Daniel Vișoiu. Geen van beiden zal betrokken zijn bij de zaak van Simone Halep. Simona heeft waarschijnlijk besloten om naar een Amerikaanse arbiter te gaan, waarschijnlijk op aanraden van een van haar advocaten, Howard L. Jacobs, een Amerikaans staatsburger.

Vorige Sarapova

Howard Jacobs verdedigde ook Maria Sharapova toen de Russische positief testte op meldonium en won een verlaging van haar schorsing bij het CAS van twee jaar naar 15 maanden. Jacobs klaagde over inmenging van de International Tennis Federation (ITF) in de zaak bij Sport Resolutions – de eerste rechtbank die de zaak van Halep behandelde:

“Er is geen zichtbaar verschil in de manier waarop antidopingzaken worden behandeld omdat de ITIA dezelfde advocaten die deze zaken behandelen van de ITF heeft overgenomen. Alle documenten worden ingediend via hetzelfde online portaal, het is precies hetzelfde panel van rechters en de zaken worden beheerd door precies hetzelfde bureau – Sport Resolutions – dat zelfs vandaag de dag nog op haar website vermeldt dat over antidopingzaken in het tennis wordt beslist door het Onafhankelijke Tribunaal van de ITF,” vertelde Jacobs aan Tennis Majors.

Lees ook: Simona Halep keert terug op de tennisbaan. Waar de voormalige WTA-leidster haar eerste wedstrijd zal spelen (FOTO GALLERY)

Patrick Mouratoglou, nieuwe verklaringen in dopingzaak Simone Halep: ‘Ik heb er alle vertrouwen in’


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *