Hof van Arbitrage voor de Sport begint woensdag met hoorzittingen in de DOPAJ-zaak van Simone Halep /Beslissing kan binnen enkele dagen of maanden komen

Hof van Arbitrage voor de Sport begint woensdag met hoorzittingen in de DOPAJ-zaak van Simone Halep /Beslissing kan binnen enkele dagen of maanden komen

Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS), gevestigd in Lausanne, begint woensdag met de hoorzittingen in de vierjarige dopingschorsingszaak van Simona Halep. De hoorzittingen zijn gepland van woensdag tot en met vrijdag. Het is niet bekend wanneer de in Lausanne gevestigde instantie haar beslissing bekend zal maken en dat kan een kwestie van dagen of maanden zijn.

Volgens het CAS zullen de partijen, getuigen en deskundigen zowel persoonlijk als op afstand deelnemen aan de hoorzitting, waaronder Halep, die persoonlijk aanwezig zal zijn. De hoorzitting vindt plaats achter gesloten deuren omdat geen van beide partijen om een openbare hoorzitting heeft gevraagd.

De CAS-commissie en de partijen in de procedure hebben een gedetailleerd tijdschema opgesteld voor de hoorzittingen. De hoorzitting begint op 7 februari 2024 om 9:30 uur (10:30 uur Roemeense tijd) met openingsargumenten van de partijen, gevolgd door getuigenissen van getuigen en deskundigen.

De afsluitende pleidooien vinden plaats op de laatste dag. De hoorzitting zal naar verwachting rond 15.30 uur (16.30 uur Roemeense tijd) worden gesloten op 9 februari 2024, meldt News.ro.

Het CAS-panel dat is aangesteld om de zaak te horen bestaat uit Annabelle Bennett (Australië), voorzitter, Jeffrey G. Benz (VS) en professor Ulrich Haas (Duitsland).

Op verzoek van de partijen wordt geen verdere informatie verstrekt over de identiteit van de deelnemers (vertegenwoordigers, deskundigen en getuigen).

Het CAS verklaart dat Halep geen verklaringen tegenover de media zal afleggen voor het einde van de hoorzitting.

Na de hoorzitting zal de CAS-commissie beraadslagen en de arbitrale uitspraak voorbereiden die de beslissing en de motivering zal bevatten.

Het is niet bekend wanneer de beslissing bekend wordt gemaakt.

Op dit moment kan nog niet worden aangegeven wanneer de definitieve arbitrale uitspraak zal worden gedaan.

In 2022, op 21 oktober, kondigde de sportvrouw uit Constanta aan dat ze positief had getest op roxadustat na een eerste ronde wedstrijd op de US Open.

Op 12 september 2023 kondigde het International Tennis Integrity Agency (ITIA) aan dat een onafhankelijk tribunaal haar voor een periode van vier jaar had geschorst na overtredingen van het Tennis Anti-Doping Programme (TADP).

Halep werd voorlopig geschorst vanaf oktober 2022, een schorsing die het tribunaal verrekende met haar periode van onverkiesbaarheid. De schorsing van de voormalige nummer één van de wereld geldt van 7 oktober 2022 tot 6 oktober 2026.

Het International Tennis Integrity Agency (ITIA) heeft de volledige beslissing van het onafhankelijke Sport Resolutions tribunaal in de zaak Simona Halep gepubliceerd, waarbij het document waar nodig is geredigeerd om persoonlijke gezondheidsinformatie te beschermen.

Hierin staat onder andere dat fysiotherapeute Candice Gothier degene is die de sportster het besmette supplement heeft gegeven. Halep overlegde ook met haar coach, Patrick Mouratoglou, die zei dat het supplement veilig was om te gebruiken omdat het etiket geen verboden stoffen vermeldde en het niet riskant leek.

Zoals aangekondigd ging Simona op 24 oktober in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport en na een lange vertraging kondigde het CAS aan dat de zaak van 7 tot 9 februari 2024 zal worden behandeld.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *