De voormalige aanvoerder van Rapid heeft zich aangesloten bij Gloria Buzău. Wat is zijn doel: “Anders zou ik niet accepteren”

De voormalige aanvoerder van Rapid heeft zich aangesloten bij Gloria Buzău. Wat is zijn doel: “Anders zou ik niet accepteren”

De voormalige aanvoerder van Rapid, Alex Dandea, kwam de ploeg uit Crâng helpen om te promoveren.

Gloria Buzău heeft de competitieonderbreking maximaal benut en zich serieus versterkt met het oog op de wedstrijden die in het voorjaar een promotie kunnen opleveren waar de hele stad van droomt. Tijdens het trainingskamp in Antalya had Buzoi de nieuwe aanwinsten bij zich. Onder de nieuwe spelers is de voormalige aanvoerder van Rapid, verdediger Alexandru Dandea.

De 36-jarige Dandea is niet alleen een van de meest ervaren spelers van Gloria, maar ook een van de meest indrukwekkende spelers in League 2. Hij is kampioen geworden met Astra, aanvoerder van Rapid en voormalig speler van Dinamo. Hij zegt dat de onderhandelingen met Buzoi weinig tijd hebben gekost en dat hij maar één doel heeft: promotie. Hij maakte een spectaculair debuut voor Gloria met een doelpunt in de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het trainingskamp in Antalya, in een 1-1 gelijkspel met tweedeklasser Polen Warschau.

Superman kwam helpen om Gloria Buzău te promoten

“Ik kon het heel goed met ze vinden, omdat ik wist dat ze interesse in me hadden en ik heb er niet te veel over nagedacht. Ik denk dat we een grote kans maken op promotie, anders had ik deze uitdaging niet aangenomen. Maar we moeten niet op één gat gaan zitten, er zijn goede teams, met traditie die willen promoveren en ik denk dat het een heel close gevecht wordt”, zei Alexandru Dandea, voetballer van Gloria Buzău.

Dandea was kampioen met Astra in 2016

Dandea, die al sinds zijn jeugd Rapidist is, herinnert zich dat het moment dat hij in 2020 voor zijn geliefde team tekende net zo’n vreugde was als toen hij in 2016 kampioen werd met Astra: “Beide waren even grote vreugdes. Allereerst dat ik bij Rapid tekende, niet dat ik later de armband kreeg, dat was op zijn zachtst gezegd een bonus. Ik denk dat ik ze allebei op dezelfde plek zet als vreugde”.

Zoals hij zich herinnert, keek tijdens zijn periode bij Astra het halve team met ingehouden adem naar de wedstrijden van Rapid: “Het halve team keek naar de wedstrijden, omdat er veel Rapidiistas waren. Er was Daniel Niculae, Ioniță, Oros, toen kwam Săpunaru, er waren veel Rapidiistas”.

Hoewel hij naam maakte als centrale verdediger, begon Dandea als spits. Wat betreft het spelen als verdediger, zegt hij dat het moeilijkste niet is om tegen vrienden te spelen, maar om met de grappen na de wedstrijd om te gaan als je van ze verliest. “Toen ik als senior begon, begon ik als spits in de tweede divisie, bij CSM Râmnicu Vâlcea, en daarna werd ik langzaam en gemakkelijk gepensioneerd als centrale middenvelder, centrale verdediger. Het is moeilijk om met vrienden te spelen, maar ook makkelijk. Als je wint is het goed, als je niet wint is het niet goed, want dan komen de trucjes”, voegde hij eraan toe.

Dandea’s zoon is keeper, schoonvader is voormalig groot speler

Bij Dandea thuis wordt voetbal op brood gegeten. Alex is getrouwd met de dochter van voormalig Inter Sibiu-speler Adrian Văsâi, later coach van verschillende nationale jeugdteams, en heeft een zoon die in zijn voetsporen treedt. Alleen is hij geen buitenspeler, maar keeper. “Helaas kan mijn familie niet komen, want ik heb een zoontje van 8, hij zit in de tweede klas en het is moeilijk voor mij om hem weer naar school te laten gaan. Hij is thuisgebleven in Sibiu. Hij speelt ook voetbal, hij is keeper, hij vindt het heel leuk en ik hoop dat hij ook voetballer wordt. Hij geeft me nog geen advies. Hij komt altijd naar wedstrijden, tenminste toen ik op Rapid zat kwam hij altijd naar wedstrijden, we praten over voetbal, omdat hij nieuwsgierig is, hij wil graag leren en ik hoop dat hij op een dag in mijn voetsporen zal treden”, voegde Alexandru Dandea toe.

Hoewel zijn vrouw is opgegroeid met voetbal in haar bloed, zegt Alex dat ze hem na wedstrijden niet bekritiseert of technisch-tactisch advies geeft. “Mijn vrouw kent het fenomeen omdat, zoals je weet, haar vader ook een erg goede voetballer was. Maar met haar praten we niet veel over voetbal, ik praat niet veel over voetbal,” zei hij.

Als hij thuis is of als ze op vakantie zijn, is Alex onafscheidelijk van zijn kleintje. Voor zijn bestwil poseerde hij zelfs met de favoriete held van zijn kleintje, de Hulk, hoewel zijn favoriet Superman is: “De Hulk is zijn favoriet, we keken tekenfilms en toen ik de foto nam, was hij eerst een beetje bang. Mijn favoriete superheld is Superman.”

Dandea is niet de enige speler die deze winter naar Gloria Buzău kwam. Ovidiu Perianu, Alexandru Fărăgău, Rassambek Akhmatov, Radu Crișan en Mihnea Rădulescu zijn ook gearriveerd. Met nog vier speelronden voor het einde van het reguliere seizoen staat Gloria Buzău 5e in het klassement. Om mee te mogen doen aan de play-off voor promotie moet Buzoi bij de beste 6 eindigen. Ze moeten nog spelen tegen Progresul Spartac (uit), Corvinul (thuis), CSM Reșița (uit) en Viitorul Târgu Jiu (thuis).


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *