Adrian Mutu, verslagen door Gruia’s voormalige ploeg! CFR Cluj – Rapid eindigde in 0-1

Adrian Mutu, verslagen door Gruia’s voormalige ploeg! CFR Cluj – Rapid eindigde in 0-1

CFR Cluj, gecoacht door Adrian Mutu, is zaterdagavond thuis met 1-0 verslagen door Rapid in een wedstrijd uit de 25e ronde van de Superliga.

Het is de eerste nederlaag voor Adrian Mutu in Gruia, na twee overwinningen in de eerste twee rondes (4-1 tegen FC Voluntari en 2-1 tegen Petrolul).

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Djokovic in de 9e minuut.

Adrian Mutu, verslagen door Gruia’s voormalige ploeg! CFR Cluj – Rapid eindigde in 0-1

Maar liefst vijf voormalige CFR-spelers spelen bij Rapid, Damjan Djokovic, Ermal Krasniqi, Christopher Braun, Alexandru Ioniță II, Claudiu Petrila. Alleen Ioniță speelde niet mee in de wedstrijd in Cluj-Napoca.

Rapid won alle vier hun wedstrijden in 2024en bleef ongeslagen in zes rondes.

“We denken terug aan acht jaar geleden, toen we degradeerden en onze voorlaatste wedstrijd hier verloren. De rollen zijn omgedraaid. Ik ben heel blij.

We moesten onverwacht twee spelers wisselen, dat was moeilijk. Ik vond de jongens goed, ze hadden meer instelling en ik vond het leuk hoe ze de ruimtes dekten.

Ik ben echt blij. Ik weet zeker dat we met deze overwinning, als we zo spelen, met deze instelling en dit verlangen, mooie dingen kunnen doen.

Ik heb een goed, competent team. Het was geen beslissende wedstrijd, we zijn blij omdat het onze vierde overwinning is en we gaan vooruit met een buitengewoon goed moreel, want het is niet makkelijk om hier bij CFR te winnen,” zei Bergodi.

Wat Adrian Mutu zei

“Ik denk dat het een evenwichtige wedstrijd was, ook al hadden we blijkbaar beter balbezit. We hadden geen betere beweging, we sloten in het begin niet aan zoals we hadden moeten doen.

Het was een evenwichtige, hard bevochten wedstrijd, Rapid verdedigde erg goed en we creëerden niet zoveel kansen als we hadden moeten doen. De wedstrijd werd beslist door een licht gelukkige goal, maar uiteindelijk spreekt het scorebord voor zich. Ik feliciteer Rapid en we gaan verder. We werken eraan om klaar te zijn voor de play-offs. Ik denk dat Rapid vanaf het begin in de titelstrijd zat.

Het was belangrijk om onze wedstrijden te winnen. We gaan vooruit, een nederlaag hoeft niet het einde van het land te betekenen, het belangrijkste is om van deze wedstrijd te leren,” zei Mutu.

Hoe de twee opstellingen eruitzagen

  • CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, M. Ilie, Manea – Muhar, Keita, Tachtsidis (El Kaddouri ’60) – Deac, Bîrligea (Godly ’46), Otele (Serebe ’81). Coach: Adrian Mutu.
  • Rapid: Aioani – Onea (Braun ’54), Săpunaru (Cristea ’17), Iacob, Borza – Al. Albu, Djokovic – Krasniqi (Bamgboye ’70), Burmaz, Papeau (Petrila ’70) – Rrahmani (Oaidă ’70). Coach: Cristiano Bergodi.

Poli Iasi heeft zaterdag thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Voluntari, in een wedstrijd van de 25e ronde van de Superliga.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *