Ion Țiriac, aankondiging over voetbal: “Ik zou investeren met Mircea Lucescu. Ik ben serieus.”

Ion Țiriac, aankondiging over voetbal: “Ik zou investeren met Mircea Lucescu. Ik ben serieus.”

Ion Țiriac heeft aangekondigd dat hij niet zal investeren in Dinamo Boekarest, zoals de laatste tijd is gezegd, maar dat hij samen met Mircea Lucescu een voetbalschool zou willen oprichten om de Roemeense sport te ontwikkelen.

De aankondiging werd gedaan op het 2023 Sport Gala, georganiseerd door het Nationaal Agentschap voor Sport, waar Ion Țiriac het podium betrad om Mircea Lucescu te onderscheiden.

“Il Luce” ontving een speciale trofee met de titel “Legende van de sport”.

Ion Țiriac, mededeling over betrokkenheid bij voetbal: “Ik zou investeren met Mircea Lucescu. Ik ben serieus.”

De miljardair komt niet naar Dinamo Boekarest als investeerder, maar wil samenwerken met de meest succesvolle coach van Roemenië, Mircea Lucescu.

“Ik investeer niet in voetbal. Ik zou investeren met Mircea Lucescu, en dat meen ik. Ik heb lang geleden iets beloofd en ik vecht tegen de windmolens, de goedkeuringen, want er is hier veel bureaucratie. Maar ik doe in Otopeni wat ik beloofd heb. En ik kom heel dicht bij de grotere multifunctionele hal met 10.000 zitplaatsen. Ik kom heel dichtbij, want het lijkt erop dat ik de hoogte heb die ik nodig heb en ik ga vooruit. Daar zou ik ook een stadion van maken, met een school voor kinderen. En ik heb een voorbeeld genomen aan Platini. Platini had in mijn tenniscentrum in Frankrijk, want ik had er een en ik gaf het aan de gemeenschap in Zuid-Frankrijk, 2.500 kinderen, drie maanden elke zomer, met negen van zijn voormalige nationale teamgenoten. Dat is iets wat ik zou doen. Als we honderden en honderden van zulke centra hadden, zouden we misschien geen 13 buitenlanders in een voetbalteam hebben, maar 13 Roemenen”, zei zakenman Ion Țiriac.

Op de vraag “Hoe zit het met de samenwerking met de heer Țiriac, bent u nog steeds bezig met het stadion?”, antwoordde Mircea Lucescu kort: “Ik weet het niet, laten we het nu over iets anders hebben. Dat was het, dank u!”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *