Verbazingwekkend: Roemenië, verslagen in het mannenbasketbal door Luxemburg na een voorsprong van 23 punten! Hoe coach Mihai Silvasan het falen verklaarde

Verbazingwekkend: Roemenië, verslagen in het mannenbasketbal door Luxemburg na een voorsprong van 23 punten! Hoe coach Mihai Silvasan het falen verklaarde

Het eerste mannenbasketbalteam van Roemenië werd donderdagavond in de BT Arena verrassend verslagen door Luxemburg na overtime, 72-76 (39-27, 67-67).

De wedstrijd was de eerste wedstrijd van Groep B, de eerste fase van de Europese pre-kwalificatie voor het WK van 2027. Meer dan 3.000 toeschouwers woonden de wedstrijd bij.

Verbazingwekkend: Roemenië, verslagen in het mannenbasketbal door Luxemburg na een voorsprong van 23 punten! Hoe coach Mihai Silvasan het falen verklaarde

Het was ook het debuut als hoofdcoach voor Mihai Silvășan, van kampioen U BT Cluj. Roemenië leidde op een gegeven moment met 23 punten, maar had +19 met nog 9 minuten te gaan.

Een reeks fouten aan het einde van de wedstrijd leidde tot een van de meest beschamende resultaten in de geschiedenis van het Roemeense basketbal.

De belangrijkste scorers van de wedstrijd waren Cățe 25 punten, Richard 10, voor Roemenië, respectievelijk Kovac 15, Logelin 15, Vujakovic 13, Rugg 13, voor de gasten.

“Het is mijn schuld dat we deze wedstrijd hebben verloren. De spelers hadden echt een voorbeeldige instelling. Het was zeker ontzettend leuk om deze vier dagen met ze te werken. Dat is wat ik tegen ze heb gezegd in de kleedkamer. Zolang ze bij mij zijn, als bondscoach van het nationale team, wil ik niet dat iemand met zijn hoofd naar beneden zit in schaamte. We zijn wie we zijn als natie in basketbal.

Wat we kunnen controleren is de houding die we laten zien als we naar het nationale team komen, de houding op de training, de houding tijdens de wedstrijden. Ik denk dat ik daar een 10 voor kan geven, eerlijk gezegd.

Ik kan ze een 10 geven, ze waren geweldig deze drie dagen, ze waren geweldig gedurende 30 minuten van deze wedstrijd. Ze speelden kwaliteitsbasketbal, ook al waren we aanvallend niet extreem productief.

Maar de dingen waar we ons op hadden voorbereid en die we wilden, namelijk agressief verdedigen en geen makkelijke baskets krijgen, werkten heel goed. Helaas lukte het ons niet om door dat blok te komen waarin we geen punten weggaven,” zei Mihai Silvesan, de coach van Roemenië.

Hoe zagen de eerste 5 eruit?

  • Roemenië: Tohătan, Richard, Nicolescu, Gîrbea en Cățe
  • Luxemburg: Laurent, Gutenkauff, Grun, Kovac, Rugg

Roemenië staat 0-1 in Groep B en Luxemburg 1-0. De volgende wedstrijd is Luxemburg – Noorwegen op 25 februari. De volgende wedstrijd van de driekleur staat gepland in Noorwegen.

In Groep B van de voorselectie krijgen Roemenië en Luxemburg gezelschap van Noorwegen.

Groep A bestaat uit Zwitserland, Kosovo, Ierland en Azerbeidzjan en groep C uit Oostenrijk, Armenië en Albanië. De winnaars van de groepen plus het best geplaatste team op de tweede plaats gaan door naar de tweede pre-kwalificatieronde.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *