CFR Cluj verslaat Dinamo duidelijk, en de “honden”-bazen gaan op de foto met de trofeeën van de tegenstander. Hallucinerend moment in de Gruia arena

CFR Cluj verslaat Dinamo duidelijk, en de “honden”-bazen gaan op de foto met de trofeeën van de tegenstander. Hallucinerend moment in de Gruia arena

CFR Cluj versloeg Dinamo thuis met 4-0 in de 27e ronde van de Superleague. Maar voor de wedstrijd in Gruia vond er een controversieel moment plaats. Dinamo aandeelhouder Eugen Voicu ging op de foto met de trofeeën van het team en Andrei Nicolescu, een andere aandeelhouder van de “honden”, is degene die de foto nam.

Bij rust was het 0-0, maar in de tweede helft scoorden de gastheren vier keer: Daniel Bîrligea (52), Karlo Muhar (68) en Philip Otele (79, 82).

Dinamo kwam na twee overwinningen in de Superliga, terwijl CFR Cluj de vorige ronde met 0-1 had verloren van Rapid. Elders, in het duel CFR – Dinamo, scoorde Ciprian Deac zijn 400e wedstrijd in het Roemeense kampioenschap.

CFR Cluj verslaat Dinamo duidelijk, en de “honden”-bazen gaan op de foto met de trofeeën van de tegenstander

Het gebaar van Eugen Voicu trok echter onze aandacht. De aandeelhouder van Dinamo liet Andrei Nicolescu, een andere official van het rood-witte team, een foto van hem maken naast de prijzenkast van CFR, vlak naast de beker die Dinamo in 2016 verloor van Cluj.

Het moment heeft het ongenoegen van Dinamo fans opgewekt en Florin Prunea, een legende van de rood-witte club, heeft de twee aandeelhouders aan de schandpaal genageld.

“Dit is het probleem. Ik, een Dinamo speler, kom naar het stadion, de coach zegt tegen me: Hé jongens, we gaan, het is oorlog, we moeten de punten pakken, we hebben de supporters bij ons.

Ik ben benieuwd naar de mening van de tweeduizend mensen die daar zijn gekomen om het team te steunen om de wedstrijd tegen CFR te winnen. En ik krijg de belangrijkste mensen van de club op bezoek die op de foto gaan met de CFR-trofee en mij, als speler, die langsloopt. Ze zeggen tegen me: ‘Hé, we moeten winnen, kom op, laten we een vuistslag geven,’ en ik zie ze. Nou, het is 3-0 vanaf het begin wat mij betreft.

Daar komen de spelers langs, ik weet het, ik ben de leider, de gastenkleedkamer is net links. Ze hebben geluk met Kopic, ze hebben geen notie meer van een leider. Geen enkele eigenaar kan dat. Hoe kun je dat doen? Het kan gebeuren, ik wil niemand beledigen, ik zit in League 3, ik kom spelen met CFR, het is een moment van vreugde, ja meneer, ik ga een foto maken, maar we hebben het over Dinamo Boekarest, echter, een van de grootste clubs in Roemenië, zo kun je je niet gedragen.

Alle respect voor de CFR-trofeeën, maar ik kan nooit een foto nemen van mijn CFR-trofeeën als ik ga spelen. Wat vertel je die mensen? Veel van hen huilen misschien, Dinamo fans, het is 4-0, en dan komt zoiets. Het maakt niet uit wanneer de foto wordt genomen. Ik, als ik daar speler ben en ik zie ze foto’s maken, is het vanaf het begin 3-0. Het is een schande. Het is hun werk, maar het is niet goed,” vertelde Florin Prunea aan Digi Sport.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *