Răzvan Burleanu kondigt harde maatregelen aan in het licentieschandaal in de Super League! “Twee jaar schorsing voor schaduwcoaches”

Răzvan Burleanu kondigt harde maatregelen aan in het licentieschandaal in de Super League! “Twee jaar schorsing voor schaduwcoaches”

Răzvan Burleanu heeft aangekondigd dat de FRF schaduwcoaches zal bestraffen, coaches die andere coaches hun Pro-licentie verhuren om in de Super League actief te zijn.

De maatregel geldt vanaf volgend seizoen en houdt een schorsing van twee jaar in voor degenen die zich hieraan schuldig maken.

Het begon allemaal met de FCSB zaak. Mihai Pintilii is degene die het team traint, maar hij zit niet op de technische bank bij officiële wedstrijden omdat hij niet de vereiste licentie heeft.

Răzvan Burleanu kondigt harde maatregelen aan in licentieschandaal Super League

Volgens de gegevens van de Liga Beroepsvoetbal en de Roemeense voetbalbond is de hoofdcoach van FCSB Leo Strizu, maar hij reisde niet eens mee naar het kamp in Antalya.

“We zijn een weg ingeslagen en we zullen absoluut niet terugkrabbelen in deze richting, dus onze tolerantie is nul ten opzichte van de beginselen die we hebben vastgelegd. Vanaf deze zomer overwegen we schaduwcoaches te sanctioneren. Onder schaduwcoach verstaan we coaches die hun licentie, ongeacht de categorie, verhuren aan andere coaches die geen licentie hebben. Wij willen van jaar tot jaar restrictiever zijn op dit gebied van onderwijs. We willen de Pro-licenties voor schaduwcoaches, coaches die hun licentie huren, opschorten voor een periode van twee jaar vanaf het seizoen 2023-2024. Ik had graag niet met dergelijke problemen te maken gehad, niet in deze situatie terecht willen komen, maar we zien de noodzaak van nog strengere beperkingen,” aldus Răzvan Burleanu.

De FRF voorzitter zei ook dat de federatie verplicht is om de Pro licentie regel voor Super League coaches op te leggen: “We konden het niet laten om ook de licenties van coaches van met name de First League te bespreken. In de lagere echelons lijken de zaken tot rust te zijn gekomen en hebben we dergelijke problemen niet meer, maar op het niveau van de eerste divisie blijven we deze uitdaging aangaan. Er zijn nog steeds problemen op onderwijsgebied. We willen de coaches in Roemenië zo goed mogelijk opleiden, zodat we kunnen bijdragen aan een correcte opleiding van onze spelers in de binnenlandse kampioenschappen, zodat we op Europees niveau beter kunnen concurreren, dat is het doel. Als gevolg van het lidmaatschap van de Roemeense voetbalbond van de UEFA nemen wij deze verplichting en deze controle in termen van licenties op ons voor alle coaches die wij op het niveau van de eerste divisie aantreffen. Daarom heb je een Pro licentie nodig als je wilt coachen op League I niveau. Dit gebeurt zowel in Roemenië als in 53 andere federaties in Europa.”

Wat de Pro-licentie betreft, zijn er momenteel 204 houders van deze licentie in Roemenië. En in de zomer van dit jaar start een nieuwe Pro-licentiecursus met de UEFA – Răzvan Burleanu, FRF-voorzitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *