Snelle, HISTORISCHE prestatie in het mannenvolleybal! Overwinning op Steaua en een trofee die niet bestaat in de palmares

Rapid Boekarest heeft voor het eerst in de geschiedenis de Roemeense beker in het mannenvolleybal gewonnen door zondagavond aartsrivaal Steaua Boekarest te verslaan.

De score was 3-1 (22-25, 25-22, 25-14, 28-26) in de Sporthal in Mioveni.

Rapid behaalde de overwinning na 125 minuten spelen. De winnaars waren Amir Ghafour (18 punten), Christian Fromm (17), Nicolas Marechal (13), Mojarad Aliasghar (10). Mvp van de wedstrijd was Amir Ghafour. De Iraniër was opnieuw meesterlijk. 18 punten gescoord, waaronder twee aces en een blok, 48% efficiencypercentage in de aanval.

Van Steaua vielen Mircea Peța (14) en Lukasz Wiese (13) op.

In de 4e set stonden de Giulestes vier punten voor, maar de voorsprong ging verloren. Ze moesten twee setpoints redden om set 4 uiteindelijk met 26-24 te winnen.

Rapid București won de eerste Roemeense beker in zijn geschiedenis, die paradoxaal genoeg drie Europese kampioenschappen (1961, 1963, 1965) en 11 nationale titels omvat.

In 2023 ging de Roemeense bekertrofee naar SCMU Craiova, die kampioen Arcada Galați met 3-1 versloeg in de finale van de competitie.

Wat gebeurde er bij de vrouwen?

Het damesvolleybalteam van CSM Targoviste heeft vorige week in Mioveni de Roemeense beker gewonnen.na de finale van het Final 4 Toernooi tegen Rapid București.

De score was 3-2, in sets 25-23, 25-18, 24-26, 29-31, 15.11.

CSM Targoviste speelde zijn derde opeenvolgende Roemeense bekerfinale, de vorige gingen verloren van Volei Alba Blaj en CSM Lugoj. CSM Târgoviște vinkte de trofee ook al aan in 2016.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!