Simona HALEP, overweldigd door emoties bij haar terugkeer naar Roemenië na de beslissende overwinning in het CAS: “Ik kreeg het nieuws zoals ik had gedroomd. Ik had tranen”.

Simona HALEP, overweldigd door emoties bij haar terugkeer naar Roemenië na de beslissende overwinning in het CAS: “Ik kreeg het nieuws zoals ik had gedroomd. Ik had tranen”.

Simona Halep keerde donderdagochtend terug naar Roemenië overmand door emoties van vreugde na de CAS overwinning die haar carrière redde in datgene waar ze het meest van houdt – tennis.

Bij aankomst op het vliegveld werd Halep enthousiast begroet door fans en was ze blij dat de waarheid eindelijk aan het licht was gekomen.

“Ik heb het nieuws heel goed ontvangen. Het was geweldig nieuws, precies zoals ik had gedroomd, want het was voorbestemd. De waarheid kwam naar buiten en diep van binnen heb ik altijd geweten dat ik niets heb gedaan, dat ik nooit een verboden middel heb genomen en ook niet die intentie had. Ik ben blij dat het correct is beoordeeld en dat ik kan tennissen,” zei Halep volgens Prosport.ro.

Halep, nu terug op de WTA Tour, ziet deze nieuwe fase in haar carrière als een “frisse start” en is er meer dan ooit klaar voor om alles goed te maken wat ze tijdens haar schorsing is kwijtgeraakt.

Volgens de regels mag Simone maximaal zes wildcards in een seizoen ontvangen, waardoor ze de kans krijgt om terug te komen en haar opmars in de tenniswereld voort te zetten.

De eerste kans komt op het toernooi in Miami, dat op 17 maart begint.

“Toen ik de beslissing hoorde, was ik heel erg blij. Ik kan zelfs zeggen dat ik tranen had omdat ik lang op deze uitspraak heb gewacht. Voor mij is het nu een nieuw begin in tennis omdat ik geen punten meer heb op de ranglijst,” voegde Halep eraan toe.

Ik heb een goede voorbereiding gedaan, het zal moeilijk zijn om terug te komen, maar ik neem het stap voor stap. Ik wil ook meedoen aan de Olympische Spelen. Maar mijn kansen zijn klein omdat ik niet in het klassement sta. Als het me lukt om tegen die tijd een paar wedstrijden te spelen, heb ik een extra kans. Ik heb nog niets gepland, alles is een optie. Ik zal mijn best doen om op de Olympische Spelen te spelen,” zei Halep.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *