Euro 2026 Vrouwen HANDBAL, met Roemenië, een van de vijf gastheren! Cluj en Oradea organiseren wedstrijden

Euro 2026 Vrouwen HANDBAL, met Roemenië, een van de vijf gastheren! Cluj en Oradea organiseren wedstrijden

Het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen in 2026 zal vijf gastlanden hebben: Tsjechië, Polen, Roemenië, Slowakije en Turkije.

Roemenië heeft zijn eerste intentie uitgesproken om de wedstrijd te organiseren. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een continentale competitie door vijf landen tegelijk wordt georganiseerd.

Euro 2026 vrouwen HANDBAL, met Roemenië als een van de vijf gastlanden! Cluj en Oradea organiseren wedstrijden

Na het sluiten van het biedingsproces, met een deadline van 25 oktober 2023, ontving de EHF de biedingen van Turkije en de gezamenlijke biedingen van Tsjechië/Polen en Roemenië/Slowakije.

In de daaropvolgende maanden vonden evaluaties van de verschillende biedingen, analyses van de tv-situatie en het mogelijke publiek, raadplegingen van federaties die geïnteresseerd zijn in het organiseren van het kampioenschap en eerste bezoeken ter plaatse plaats.

De voorronde vindt plaats met één groep in elk van de volgende steden: Oradea, Cluj Napoca, Antalya, Brno, Katowice en Bratislava.

De belangrijkste groepen zullen plaatsvinden in Cluj Napoca en Katowice. De Poolse stad Katowice, die al gastheer was van de EHF EURO 2016 Herenhandbal en het 2023 IHF Wereldkampioenschap Herenhandbal, zal de teams in het finaleweekend ontvangen.

De gekozen locaties zijn onder andere Spodek Arena in Katowice, met een capaciteit van 11.000 toeschouwers, evenals BT Arena in Cluj Napoca, met een capaciteit van 10.000 zitplaatsen. EHF EXEC kreeg afgelopen zomer het mandaat om het EHF EURO 2026 Women’s European Handball Championship opnieuw toe te wijzen, omdat het niet mogelijk is om het in Rusland te organiseren, de oorspronkelijke organisator van het kampioenschap.

De continentale finale zal plaatsvinden in Katowice (Polen), Cluj mist deze enorme kans.

Constantin Din schept op over deze prestatie

“Na 24 jaar wachten zal Roemenië, samen met Polen, Slowakije, Tsjechië en Turkije, gastheer zijn van de EHF EURO 2026 Europees kampioenschap handbal voor vrouwen.

Dit is niet alleen een belangrijke overwinning voor de Roemeense handbalbond, maar ook voor de hele sportgemeenschap en handballiefhebbers in ons land. Het harde werk en de toewijding van het team van de federatie hebben hun vruchten afgeworpen en dit geweldige sportevenement op Roemeense bodem gebracht.

Het organiseren van het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen is een unieke kans om het handbal in Roemenië nieuw leven in te blazen en zichtbaarder te maken. Dit evenement zal zeker internationale aandacht trekken en nieuwe generaties atleten inspireren, wat een positief effect zal hebben op de ontwikkeling van handbal op nationaal niveau”.aldus Din.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *