Wat zijn de verboden genoegens van zwemmen KAMPIOENEN

Wat zijn de verboden genoegens van zwemmen KAMPIOENEN

Vlad Mihalache en Diana Stiger, twee van Roemeniës meest getalenteerde jonge zwemmers, hebben onthuld hoe zij hun overwinningen vieren.

Zwemmers behoren tot de meest voorzichtige atleten als het op eten aankomt. Dat is logisch, gezien de inspanning die ze in elke training of wedstrijd stoppen en die ondersteund moet worden door een zeer uitgebalanceerd en berekend dieet. Soms echter, na belangrijke resultaten, staan ze zichzelf toe een “slippertje” te maken.

Vlad Mihalache en Diana Stiger zijn twee van de meest getalenteerde jonge Roemeense zwemmers. Vlad is Europees vice-kampioen bij de junioren op de 200 meter vlinderslag en Diana is FOTE-kampioen op de 4×100 meter vrije slag estafette. Ze hebben allebei opgebiecht hoe ze belangrijke overwinningen in het zwemmen vieren.

Wat zijn de verboden genoegens van zwemkampioenen

Voor Vlad was de zilveren medaille die hij vorig jaar won op de Europese Junioren Kampioenschappen precies dat duwtje in de rug dat hij op de goede weg is.

“De zilveren medaille is een heel groot iets en een stap voorwaarts, die voor mij bewijst dat ik op de goede weg ben en me veel vertrouwen in mezelf gaf. Ik heb het niet op een spectaculaire manier gevierd, ik heb vakantie genomen, ben naar Zwitserland gegaan naar een vriend en heb een pauze ingelast. Het is erg leuk, het is frisse lucht en het hielp me om nieuwe energie op te doen,” zei Vlad Mihalache, Europees vice-kampioen bij de junioren.

Omdat hij in Zwitserland was, kon hij zichzelf niet het plezier ontzeggen om chocolade te eten die in dit land is gemaakt en als een van de beste ter wereld wordt beschouwd: “De beste chocolade komt uit Zwitserland, ik was er dol op. Ik vind die met hazelnoten het lekkerst.

Vooruitlopend op de start van het nieuwe seizoen deed hij ook een belofte: als hij dit jaar continentaal goud wint bij de junioren, eet hij twee keer zoveel chocolade als vorig jaar: “Als ik Europees goud verover, eet ik twee keer zoveel chocolade als in 2023. Toen at ik er ongeveer vijf in een week”.

Om zijn droom waar te maken en geen genoegen te nemen met alleen het continentale zilver voor junioren, besloot Vlad om de medaille die hij in 2023 won niet in de schijnwerpers te zetten en deze in huis te zetten naast zijn andere trofeeën, zonder er al te veel betekenis aan te geven.

Ik heb de zilveren medaille van de Europese juniorenkampioenschappen naast de andere medailles gelegd, omdat ik hem niet belangrijk wil vinden, omdat ik vanaf nu nog betere resultaten wil behalen – Vlad Mihalache, Europees vice-kampioen junioren

Diana Stiger is FOTE kampioen in 2023

Diana Stiger, de FOTE-kampioene van vorig jaar op de 4×100 meter vrije slag estafette, viert het niet met chocolade, maar met… pizza. En niet zomaar een soort. “Meestal als ik iets vier, haalt mijn vader pizza voor me. Ik hou van Hawaïaans. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik vind het lekker. Nu ik erover nadenk, ik heb ook nog nooit in de oceaan gezwommen, dus dat ga ik doen als ik er ooit kom,” zei Diana Stiger, FOTE-kampioene, 4×100 m vrije slag estafette.

Diana, een van de meest getalenteerde jonge zwemsters van het continent, heeft geen bijgeloof, maar ze is eraan gewend geraakt om op de wedstrijddag steeds weer dezelfde dingen te doen. Tot nu toe ging dat heel goed voor haar, dus in 2024 zal ze hetzelfde doen: “Ik word wakker, luister meestal naar muziek en als ik hier aankom, trek ik mijn kostuum aan en concentreer ik me 100% op wat ik moet doen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *