Volledige lijst van deelnemers aan de Țiriac Open! Wanneer het toernooi plaatsvindt en welke prijzen er op het spel staan

Volledige lijst van deelnemers aan de Țiriac Open! Wanneer het toernooi plaatsvindt en welke prijzen er op het spel staan

De Țiriac Open keert na een onderbreking van acht jaar terug naar Boekarest en hier zullen Stan Wawrinka, Gael Monfils, Denis Shapovalov, Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Francisco Cerundolo, Tallon Griekspoor en Sebastian Korda spelen.

Het toernooi vindt plaats van 14 tot en met 21 april in de sportbasis Năstase – Marica. De winnaar ontvangt 250 ATP-punten en een cheque van 88.125 euro.

De Țiriac Open heeft prijzen ter waarde van 580.000 euro. De runner-up krijgt 150 ATP-punten en 51.400 euro, en de winnaar van het dubbelspel krijgt 250 ATP-punten en 30.610 euro. Finalisten krijgen 150 ATP-punten en 16.380 euro.

Volledige lijst van spelers op de Țiriac Open! Welke prijzen krijgen de winnaars en wanneer vindt het toernooi plaats?

“De 22e editie van de ATP250 Țiriac Open maakt zich op voor zijn debuut op 14-21 april 2024 in Boekarest. Het internationale evenement zal grote namen uit de wereld van het mannentennis onder de aandacht brengen van het gepassioneerde publiek, die zullen spelen op de gravelbaan van het Năstase/Marica Sportcentrum.

Het Țiriac Open toernooi zal een elitewedstrijd organiseren, met een indrukwekkende lijst spelers voor de fans van de sport. Topspelers als Stan Wawrinka, Denis Shapovalov, Gael Monfils en Richard Gasquet staan op de hoofdloting van het toernooi.

Tot de publieksfavorieten behoren Stan Wawrinka, Gael Monfils, Denis Shapovalov en Richard Gasquet. Adrian Mannarino, 20e ATP, is de topfavoriet van het toernooi, gevolgd door Francisco Cerundolo, Tallon Griekspoor en Sebastian Korda.

“De editie 2024 van de Țiriac Open is erin geslaagd om gerenommeerde spelers van de ATP World Tour naar Boekarest te halen. We willen alle tennisliefhebbers een topervaring bieden, om getuige te zijn van wedstrijden op hoog niveau door topspelers.
Daarnaast hopen we dat Roemeense atleten in de nabije toekomst hun plaats zullen veroveren op de wereldranglijst voor tennis. Daarom organiseert de Țiriac Foundation in 2024 verschillende futuretoernooien om onze spelers de kans te geven wedstrijdervaring op te doen. We zijn ook van plan om een ATP Challenger-toernooi naar Brasov te brengen, gekoppeld aan het evenement in Iasi, en op deze manier spelers de kans te geven om op hoog niveau te concurreren,” zei Ion Țiriac.

De spelers van wereldklasse die aan het toernooi van Boekarest zullen deelnemen, hebben een indrukwekkende staat van dienst en beloven een geweldige show te geven tijdens het tennistoernooi.

De volledige lijst van spelers op de hoofdloting voor het ATP250 Țiriac Open is te vinden in het bijgevoegde document.

“Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is welke spelers gehecht zijn aan Boekarest en ons toernooi. We wilden dit jaar opnieuw kwaliteitstennis naar de Țiriac Open brengen, dus de top 4 van de favorieten bestaat uit de top 30 van de wereld. Persoonlijk heb ik Stan the Man altijd al in Boekarest willen zien. En onder de eerste bevestigde spelers dit jaar zijn Denis Shapovalov en Richard Gasquet. Beiden hebben een wildcard nodig voor het hoofdtoernooi”, aldus Cosmin Hodor, toernooidirecteur.

Adrian Mannarino – de Fransman is de topfavoriet op de Țiriac Open. Adrian staat op de 20e plaats van de ATP, heeft 5 toernooien gewonnen in zijn carrière en maakt op zijn 35e de beste periode van zijn carrière door. Vorig jaar won hij drie toernooien (persoonlijk record) en aan het begin van het seizoen bereikte hij de 17e ATP-ranglijst, de hoogste in zijn carrière.

Gael Monfils – “Le Monf” is een veteraan in het mannencircuit en het toernooi. Gael is een spectaculaire tennisser die sinds zijn profdebuut in 2004 elk jaar minstens één finale heeft gespeeld en in zijn carrière 12 ATP-toernooien heeft gewonnen. Als halve finalist op Roland Garros en de US Open keert Monfils terug naar Boekarest om te proberen een toernooi te winnen waar hij in het verleden in de halve finales is gestopt.

Stan Wawrinka – “Stan the Man” is een wereldtennislegende. De Zwitser is de enige tennisser die meer dan één grand slam heeft gewonnen in het gouden tijdperk van de “Grote Vier” (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray), met drie overwinningen tussen 2014 en 2016. Als voormalig nummer drie van de wereld en Davis Cup-winnaar zal de Zwitser gegarandeerd een show opvoeren op de gravelbaan.

Denis Shapovalov werd beschouwd als de nieuwe gouden jongen van tennis toen hij op 21-jarige leeftijd doorbrak in de top 10 van de wereld. Denis bereikte de halve finales op Wimbledon en won de Davis Cup in 2022 met Canada. De Canadees, die door fans “Shapo” wordt genoemd, wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire tennissers op de wereldtournee.
Tallon Griekspoor is de tweede favoriet voor het toernooi. De beste Nederlandse tennisser van dit moment staat op de 25e plaats van de ATP en won vorig jaar zijn eerste grote toernooien. Griekspoor is in 2021 recordhouder van de meeste gewonnen ATP Challenger-toernooien in één seizoen: acht.

Richard Gasquet – op 15 jaar en 10 maanden oud wint hij zijn eerste wedstrijd op een ATP-toernooi. 22 jaar en 16 toernooioverwinningen later keert het voormalige Franse tenniswonder terug naar Boekarest. Halve finalist van de US Open en Wimbledon en voormalig nummer 7 van de wereld, Gasquet maakt het legioen van musketiers compleet op de Țiriac Open.

Punten- en prijzenverdeling bij de Open Țiriac:

De speler die het ATP250-tennistoernooi wint, ontvangt 250 ATP-punten. Bovendien zijn de prijzen op de Țiriac Open goed voor 580 000 euro.

Prijzen voor de winnaars van het singletoernooi:

– Winnaar: 250 ATP-punten en €88.125
– Finalist: 150 ATP-punten en € 51.400
Prijzen voor de winnaars van het dubbeltoernooi:
– Winnaars: 250 ATP-punten en € 30.610
– Finalisten: 150 ATP-punten en €16.380″, aldus de Facebook/TiriacOpen-pagina.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *