Colombia – Roemenië 2-3. Wat Edi Iordănescu zegt

Roemenië, vanaf de zijlijn geleid door Edi Iordănescu, heeft in Madrid met 2-3 verloren van het nationale voetbalelftal van Colombia.

Jhon Cordoba (6), Jhon Arias (35) en Yaser Asprilla (79) scoorden, maar de tricolores reageerden positief op het einde en scoorden via Ianis Hagi (84) en Florin Tănase (90+4).

In de eerste vriendschappelijke wedstrijd, gespeeld in Boekarest, speelde Roemenië met 1-1 gelijk tegen Noord-Ierland.

“Het was een zeer, zeer nuttige test, de belangrijkste test onder mijn leiding. We wisten wat we zouden ontmoeten, een wereldmacht, een compleet team. Het is geen toeval dat ze Spanje, Duitsland, Brazilië hebben verslagen… Het was een test van volwassenheid, we moeten leren van zulke momenten. Ik heb minuten gegeven, ik heb geëxperimenteerd, ik heb het aangenomen.

Ik ben blij dat het team niet opgaf, ongeacht het moment. Als ik meer moed had, meer vertrouwen, maar als je zo vroeg een doelpunt krijgt, schudt dat je emotioneel een beetje wakker. Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen om de bal niet te verliezen. We hadden situaties waarin we kansen hadden kunnen creëren. In de tweede helft kwam de bank er goed in, ze maakten indruk, we hadden situaties waarin we nog konden scoren. Ik ben niet blij met het resultaat, maar wel met de inzet en het feit dat het team zijn best doet.

De grote uitdaging voor de jongens zal zijn om zich op te dringen aan de club. Ianis was een uitzondering, hij nam verantwoordelijkheid in de wedstrijd en scoorde. We gaven ook minuten aan Nedelecearu, we wilden ook Oprutț zien. Het team toonde karakter, het zijn goede jongens. Rațiu heeft het beste van zichzelf gegeven, hij moet naar de club om zich op te dringen. We hebben minuten nodig en als ze minuten krijgen, wordt het anders. We hebben over Ianis nagedacht, we hebben hem zaterdag 20 minuten gegeven, maar hij heeft een beetje op de club gespeeld, Rațiu ook en Drăgușin moet zich opdringen. Ik wil dat de spelers voor de club spelen en ik leun achterover en analyseer”, zei Iordănescu na de wedstrijd.

Oekraïne, de tegenstander van Roemenië op Euro 2024

Het nationale voetbalteam van Oekraïne is de tegenstander van Roemenië in Groep E op EURO 2024 nadat het dinsdagavond in Wroclaw (Polen) IJsland met 2-1 versloeg in de finale van play-off B.

De IJslanders openden de score via Albert Gudmundsson (30), maar Oekraïne wist de score in de tweede helft om te draaien met doelpunten van Viktor Tygankov (54) en Mihailo Mudrik (84).

Op het eindtoernooi in Duitsland (14 juni-14 juli) debuteert Roemenië op 17 juni in München tegen Oekraïne, voordat het op 22 juni in Keulen tegen België speelt en op 26 juni in Frankfurt tegen Slowakije.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!