Hij vocht niet voor de POMAN! Hij versloeg zijn tegenstander in 10 seconden!

Hij vocht niet voor de POMAN! Hij versloeg zijn tegenstander in 10 seconden!

Op de European Cup in Zagreb won Silvia Pomana, lid van het nationale judoteam, haar wedstrijd tegen haar tegenstander uit Oekraïne in minder dan 10 seconden.

De jonge vrouw, meervoudig nationaal kampioen, zit in de 10e klas en bereidt zich voor op toelating tot de Politieacademie.

Silvia Pomană is 17, lid van het nationale team en beoefent judo sinds haar 7e. Van jongs af aan voelt het meisje zich aangetrokken tot contactsporten.

Ze versloeg haar tegenstander in 10 seconden

“Ik wilde boksen, ik vond het heel leuk, ik keek naar wedstrijden, worstelen, toen ik klein was, ik vond het heel leuk, ik was gepassioneerd” – Silvia Pomană, lid van het nationale judoteam.

Omdat ze pas op 12-jarige leeftijd kon boksen, nam haar moeder haar mee naar judo en zo begon haar avontuur op de tatami. “Mijn moeder vertelde me dat… je tot je 12e aan judo doet en wel ziet wat je kiest.

Toen ik 12 werd, vroeg ze me…wat wil je doen judo of boksen? en ik zei dat dat niet kon ik werkte van 7 tot 12 in judo, waarom zou ik alles verlaten voor boksen, nee,” zei Silvia Pomană, een lid van het nationale judoteam.

Silvia Pomana glimlacht als ze vertelt hoe lang het kortste gevecht uit haar carrière duurde: “Ik denk zo’n 10 seconden! Het gebeurde op de European Cup in Zagreb, waar ik tegen een atlete uit Oekraïne vocht. Ik kreeg niet eens de kans om op te warmen voordat de wedstrijd voorbij was”.

De judoka die gesteund wordt door de Roemeense Judo Federatie is een 10e klasser, maar ze weet al wat ze na de middelbare school gaat doen. “Ik wil naar de politieacademie aan de kant van de gendarmerie, om een baan te hebben. Sport helpt me ook veel, maar daarvoor moet ik heel goed leren en de BAC doen”, zei Silvia Pomană.

Silvia Pomană is lid van het nationale dames cadetten- en juniorenteam in Focșani, waar ze wordt getraind door coaches Adrian Moldoveanu en Marinel Palade.

De jonge vrouw is drie keer nationaal kampioen, twee keer bij de cadetten en een keer bij de junioren, ze is vice-kampioen bij de junioren en heeft meerdere bronzen medailles bij de senioren en de jeugd. Net als veel andere wedstrijdsporters heeft het meisje bijgeloof: Elke keer als ik in de blauwe kimono vecht, voel ik me veel beter, heb ik meer zelfvertrouwen, als ik in het wit vecht vind ik dat niet leuk”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *