Hoe Cristiano Bergodi reageerde na de nederlaag in Craiova! “Het is een harakiri van onze kant”

Universitatea Craiova versloeg zaterdagavond thuis Rapid uit Boekarest met 2-1 in de tweede ronde van de play-off van de Superleague.

De overwinning van de ploeg van “Ion Oblemenco” in de derby tegen Rapid bracht de ploeg van Ivaylo Petev dichter bij de titel. Met twee overwinningen in de eerste twee play-off wedstrijden, Universitatea Craiova vier punten achter op koploper FCSB.maar met één wedstrijd achterstand.

Rapid heeft slechts één overwinning in de laatste vier wedstrijden, één gelijkspel en twee nederlagen (beide in de play-offs).

“In de hitte is het normaal dat er zenuwen zijn en dat iedereen teleurgesteld is. We hebben op een ongelooflijke manier verloren. In de eerste helft waren we alleen, we gaven een doelpunt weg in de 48e minuut. Zij gaven een buitenspelgoal weg, maar we stonden nog steeds voor in de eerste helft. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons, maar ook voor hen. In de rust zeiden we dat je kunt winnen als je een doelpunt maakt.

We deden harakiri. Als je een doelpunt maakt en relax…. We kregen twee doelpunten! We wisselden, er gebeurde niets.

We speelden ook 11 tegen 10! Het is onverklaarbaar. Het is frustrerend. We hebben een wedstrijd verloren die we hadden moeten winnen, zeker na het doelpunt in de 48e minuut. We hebben verloren door ons gedrag. We hebben twee doelpunten tegen gekregen omdat we ontspannen waren, er is geen andere reden! Ik kon het niet geloven! Het is harakiri van onze kant. Het is een morele ramp voor ons! We zijn allemaal schuldig, ik en de spelers!”, zei Bergodi in flashinterviews.

Wat waren de twee casts?

• Univ. Craiova: L. Popescu – Șt. Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Căpățînă (Ndong 80) – Al. Cretu, Mateiu (Mekvabishvili 53), Houri – Baiaram, A. Ivan (Maldonado 71), Al. Mitriță (Markovic 80). Coach: Ivaylo Petev
  • Rapid: Aioani – Braun (Onea 68), I. Cristea, P. Iacob, Borza – Djokovic (Emmers 75), Hasani (Burmaz 68), Hromada(Al. Albu 75) – Funsho Bamgboye, A. Rrahmani, Papeau (Petrila 57). Coach: Cristiano Bergodi

FCSB treft zondag om 21:00 Farul Constanta in dezelfde ronde. In de volgende ronde speelt Universitatea Craiova tegen titelkandidaat FCSB.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!