Een Roemeen heeft de CHAMPIONS LEAGUE gewonnen! “Het is een onbeschrijfelijk gevoel”

Een Roemeen heeft de CHAMPIONS LEAGUE gewonnen! “Het is een onbeschrijfelijk gevoel”

Eduard Ionescu, lid van het Duitse team FC Saarbrücken, is pas 19 jaar oud en heeft de meest begeerde trofee op clubteamniveau gewonnen.

Enorm succes voor Eduard Ionescu en het Roemeense tafeltennis. Het lid van het nationale team won de belangrijkste interclubtrofee, de Champions League, met het Duitse team FC Saarbrücken TT, na een vurige 3-2 finale tegen Borussia Düsseldorf.

Edi speelde niet in de finale van de competitie, maar hij bezorgde Saarbrücken een heel belangrijk punt in de halve finale tegen TTC Neu-Ulm. Ionescu werd derde op de ranglijst en versloeg de nummer 19 van de wereld Quadri Aruna met 3-2 (4-11, 11-9, 11-7, 8-11, 6-5).

Een Roemeen heeft de Champions League gewonnen

“Ik was erg nerveus, vooral omdat in de laatste wedstrijd mijn teamgenoot Darko Jorgic de leiding had en 2 wedstrijdballen redde. Toen hij het laatste punt scoorde en we de League wonnen, was dat een opluchting voor iedereen, een onbeschrijfelijk gevoel. Bij de laatste punten van de finale zat ik gewoon op de bank en mijn hart klopte maximaal. Het is een onbeschrijfelijk gevoel voor mij! Ik kan het niet vergelijken met een medaille in het individueel, hier speel ik voor de club, in het individueel voor het land, maar beide gevoelens zijn ongelooflijk”, zei Eduard Ionescu, speler van het Champions League winnende nationale tafeltennisteam.

Ik was erg opgewonden, de enorme hal zat vol met toeschouwers, ik kreeg veel steun van mensen thuis. Ik probeerde alleen te denken aan wat ik moest doen, ik kwam een beetje verlegen binnen, ik verloor zelfs de eerste set op 4, maar toen verhoogde ik mijn spel en slaagde erin dat zeer belangrijke punt voor mijn team binnen te halen. De afgelopen tien dagen heb ik met mijn coach alleen op Aruna’s stijl getraind” – Eduard Ionescu

Na het winnen van de Champions League kwam de ontlading en, zoals gebruikelijk, het feest. Maar voor Edi was het geen lang feest: “We hadden niet zo’n speciaal feest, we kwamen bij onze manager thuis, we vierden het met de trofee op tafel. Ik ben niet lang gebleven omdat ik naar een wedstrijd in Kroatië moet, een heel belangrijke wedstrijd in mijn strijd om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen”.

De tafeltennisser geeft toe dat hij veel tijd aan de telefoon heeft besteed en honderden berichten heeft beantwoord: “Na wedstrijden praat ik niet veel aan de telefoon, ik beantwoord alleen berichten. Een paar uur later bel ik mijn familie, mijn ouders, mijn broer en dan mijn vrienden. Ik heb meer dan 200 felicitatieberichten ontvangen”.

Edi Ionescu heeft een plan gemaakt voor de bonus die hij van zijn bazen in Saarbrücken zal krijgen.

“Ik zal mijn nieuwe huis inrichten met de Champions League premie, dit is een prioriteit voor mij,” voegde hij eraan toe.

Saarbrücken is voor het tweede jaar op rij het beste tafeltennisteam van Europa. Naast Edi Ionescu bestaat het Duitse team ook uit Patrick Franziska, Darko Jorgic, Cedric Nuytinck, Yuto Muramatsu en Cedric Meissner.

Foto bron: ettu, persoonlijk archief


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *