Danut Lupu komt vrij! De voormalige voetballer komt DAG uit de gevangenis

Danut Lupu komt vrij! De voormalige voetballer komt DAG uit de gevangenis

Voormalig voetballer Danut Lupu wordt woensdag vrijgelaten uit de gevangenis, zo hebben gerechtelijke bronnen aan SpuiQ verteld.

Dănuț Lupu werd op 2 oktober veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs. De voormalige international heeft geen rijbewijs meer sinds 2001, toen hij dronken achter het stuur kroop.

Hij had naar verluidt verschillende keren geprobeerd om zijn recht om te rijden terug te krijgen, maar volgens politiebronnen was hij gezakt voor het theorie-examen, ondanks dat hij het examen verschillende keren had afgelegd.

De voormalige voetballer bleef echter rijden, waardoor het Hof van Beroep van Galati hem in 2020 veroordeelde tot 6 maanden voorwaardelijk. Daarom was zijn tweede veroordeling, ook voor rijden zonder rijbewijs, een voorwaardelijke straf.

Zo kreeg Dănuț Lupu uiteindelijk 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf. Omdat Lupu op het moment van de veroordeling bij zijn vrouw in Griekenland was en zich niet onmiddellijk overgaf aan de Griekse autoriteiten, plaatsten de Roemeense autoriteiten hem onder internationaal arrest.

Dănuț vertelde de autoriteiten dat hij een paar dagen later naar het land zou terugkeren om de verjaardag van zijn vrouw te vieren.

Lupu gaf zichzelf pas een week later aan en werd rechtstreeks naar de Rahova gevangenis gebracht.

Lees ook: EXCLUSIEF | Dănuț Lupu verbannen uit de gevangenis nadat zijn zaak werd herzien. Gigi Becali’s plan mislukt


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *