Dinamo is in CRISIS en riskeert degradatie! Hoe de play-out stand eruit ziet, Dorinel Munteanu’s eerste reactie

Dinamo werd maandagavond in Galati met 1-0 (0-0) verslagen door Oțelul Galati in de derde ronde van de play-outfase van de Superliga.

Oțelul scoorde het winnende doelpunt in de slotfase, via Răzvan Tănasă (90+3), aan het einde van een tegenaanval.

Dinamo is in CRISIS en riskeert degradatie! Dorinel Munteanu’s eerste reactie op de play-out stand

Dorinel Munteanu’s team heeft drie playout-overwinningen en wist zich te plaatsen voor de halve finale van de Roemeense beker.

Dinamo staat nu één punt achter FCU Craiova en twee punten boven hekkensluiter FC Botosani.

“Een heel moeilijke wedstrijd. We waren tactisch erg goed op het veld, we waren agressief, we creëerden twee of drie duidelijke kansen in de eerste en tweede helft.

Ik denk dat de overwinning verdiend is. Ook al scoorden we in de 93e minuut, de overwinning is verdiend, ik feliciteer de spelers, de supporters die het stadion vulden, ik feliciteer Galati!

Wat kan ik zeggen, het team is goed voorbereid. Alle spelers hebben fantastisch gereageerd op deze zware week. Ik had geen tijd om ze te feliciteren, maar dat doe ik ook niet echt, dus het stijgt niet naar hun hoofd.

We speelden tactisch en mentaal een heel goede wedstrijd. Je weet heel goed dat ik vanaf het begin van onze promotie dacht. We hebben ons doel om in de play-offs te staan niet bereikt, als ik in de zomer meer tijd had gehad om het team te homogeniseren… maar het is oké.

Je zag een vooruitgang in het team, de efficiëntie, de agressiviteit. Modern voetbal wordt gespeeld van de 1e minuut tot de 90e minuut. En mijn spelers hebben dit vermogen.

(Ik denk dat een periode van 10 dagen geen enkel team in Roemenië schaadt. Ik geef geen advies, maar ik denk dat de Roemeense speler erg getalenteerd is, maar hij moet er nog een beetje aan werken.

Vlak voor deze wedstrijd heb ik een oproep gedaan aan de spelers, ze begrepen me heel goed. De mensen waren blij, ze zijn blij vanavond, ik wil hier niet stoppen. In elke wedstrijd is er het 0-moment”, zei Dorinel Munteanu, coach van Oțelului, in het flash-interview.

Hoe zagen de twee opstellingen eruit?

• OȚEL: E. Pap – Adăscăliței (Miguel Silva 46), J. Cisse, Ghiocel (Yabre), Zhelev – Cisotti, Lameira, S. Teles – Maciel (Aly Malle 84), Al. Pop (Rusevic 74), Bodișteanu (R. Tănasă 67). Coach: Dorinel Munteanu.
  • DINAMO: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Pavicic, Gnahore, Bordușanu (Amzăr 74) – Milanov (Dani Iglesias 65), Goncalo Gregorio (Selmani 75), Politic (Hakim Abdallah 65). Coach: Zeljko Kopic

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!