Simone Tempestini, START in Hongarije in het nieuwe seizoen van het Europees Rallykampioenschap

Simone Tempestini, START in Hongarije in het nieuwe seizoen van het Europees Rallykampioenschap

Simone Tempestini start dit weekend in het nieuwe seizoen van het Europees Rallykampioenschap, dat zal plaatsvinden in Hongarije, op asfalt, waar 88 teams uit 24 landen zullen deelnemen.

De coureur van de Napoca Rally Academy heeft ook dit jaar Sergiu Itu, met wie hij sinds 2018 samenrijdt, aan zijn rechterzijde, maar hij zal achter het stuur zitten van een nieuwe auto, een Škoda Fabia RS Rally2-model.

Simone Tempestini, START in Hongarije in het nieuwe seizoen van het Europees Rallykampioenschap

De afgelopen 6 jaar nationaal kampioen heeft al een eerste test met de nieuwe wedstrijdauto achter de rug, in Italië, tijdens de Rally della Val D’Orcia, waar hij 2e werd, slechts 1,6 seconden verwijderd van een spectaculaire overwinning. “Het was een geweldige training voor ons. We komen na een pauze van een paar maanden, de auto is ook nieuw voor ons, maar we hadden een geweldige tijd.”, zei Tempestini.

“De echte uitdaging is komend weekend in Hongarije.

Het is een nieuwe route, want tot nu toe was de etappe op asfalt en nu zal het allemaal op asfalt zijn. Er is ook heel sterke concurrentie, maar we willen een goed resultaat neerzetten voor Roemenië.” voegde de man toe die in 2016 de eerste Roemeense wereldkampioen WRC Junior werd.

Wat is de Rally van Hongarije?

Twee jaar geleden miste Simone Tempestini de kans om op het eindpodium van de European Rally te eindigen omdat hij het budget niet opbracht om de laatste twee etappes te starten. “We zijn altijd op zoek naar het budget om er zeker van te zijn dat we het hele seizoen meedoen. We willen dat de resultaten ons verhaal ondersteunen en dat dit internationaal een speciaal jaar voor ons wordt,” voegde de kampioen eraan toe.

De Rally van Hongarije begint op vrijdagavond met de superspeciale etappe en telt in totaal 13 etappes over in totaal 175 kilometer, de totale route is bijna 900 kilometer, inclusief de verbindingsetappes tussen de etappes. Drie andere Roemeense coureurs zijn aangekondigd op de startlijst, Bogdan Cuzma, Cristiana Oprea en Cristian Dolofan.

Na de Europese etappe gaat Tempestini nu een nieuw avontuur aan, dit keer op nationaal niveau. Hij gaat proberen om voor de negende keer de kampioenstitel te winnen, zodat hij niet langer op gelijke hoogte staat met Titi Aur, die 8 van zulke trofeeën heeft, een absoluut record op dit moment. De eerste ronde staat gepland voor 26-27 april in Harghita.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *